DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş 23 yaşındaki İbrahim Bağcı'nın acı haberi, memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu. Şehidin babası Bekir Bağcı, "Yavrumun acısını aylar öncesinden hissediyordum" dedi.

Lice-Bingöl yol ayrımındaki Tavşantepe mevkiinde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayın, askerlerin geçişi sırasında patlatılması sonucu jandarma uzman çavuş İbrahim Bağcı ile silah arkadaşı onbaşı şehit oldu. Uzman Çavuş Bağcı'nın şehit olduğu haberi, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Komutanı Jandarma Yarbay Ziya Çamur, ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Çağatay Yazıcı tarafından Türkoğlu'na bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan ailesine bildirildi.
Acı haberle evde bulunan şehidin annesi Atike ile okulda görevli olarak çalışan babası Bekir Bağcı ve kardeşleri sinir krizleri geçirdi. Sinir krizi geçiren Bağcı ailesine, sağlık görevlileri tarafından müdahale edilerek sakinleştirildi. Şehidin babasının iki katlı evi ile sokağın girişine dev Türk bayrağı asıldı.

'YAVRUMUN ACISINI AYLAR ÖNCESİNDEN HİSSEDİYORDUM'

Şehidin bir okulda görevli olarak çalışan babası Bekir Bağcı, oğluyla en son dün öğlen telefonla görüştüğünü anlatarak şunları söyledi:
"Vatan sağ olsun, dostlarımız sağ olsun. Kimselerin anneleri, babaları ağlamasın. Kurban olduğum Allah'ım; vatanım cennet olsun. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Bir daha böyle acılar yaşanmasın. Dün öğlen üzeri 12-13 gibi görüşmüştüm. Yavrum 'Çok iyiyim' demişti. Baba beni merak etme. Babamdı, zaten babamın ismini vermiştik. Babam olarak hitap ediyorduk. Yani bu şekilde her gün görüşmeler yapıyorduk yavrumla. 'Benimle endişelenme' derdi. Ama yavrumun acısını aylar önceden hissediyordum. Kimse can vermesin, Allah acılar vermesin. Yaktın oğlum beni, bitirdin beni."

2'si kız 5 çocuklu ailenin ortanca oğlu ve bekar olan şehit uzman çavuş İbrahim Bağcı'nın en son 1 ay önce izne geldiği öğrenildi. 2 yıldır uzman çavuş olan İbrahim Bağcı'nın cenazesinin, yarın Türkoğlu İlçesi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verileceği öğrenildi.