KOBANİ'ye "yaşam koridoru" açılmasını talep eden kadınlar, el ele tutuşup temsili koridor yaparak Tünel'den Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Tünel Meydanı’nda saat 19.30 sıralarında bir araya gelen yaklaşık 100 kadın, “Barış için koşulsuz, şartsız ve güvenli yaşam koridorunda ısrar ediyoruz yazılı pankart açtı. Sırtlarına dövizler yapıştıran kadınlar, el ele tutuşarak Kobani için temsili koridor yaptı. Bir süre slogan atan kadınlar, el ele Galatasaray Meydanı’na kadar yürüdü.

Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan grup adına konuşan Zeynep Ekin Aklen, IŞİD’in 38 gündür süren saldırılarına karşın direnişin sürdüğünü belirterek, “IŞİD’in Kobani’ye yönelik başlattığı saldırı 38’inci gününde. Kobani’de 38 gündür tüm yaşamsal yoksunluklara rağmen soykırımcı IŞİD’in saldırılarına karşı direniş sürüyor. Biz kadınlar, bir kez daha Kobani direnişine kamuoyunun dikkatini çekmek ve yaşam koridoru ısrarı için alanlardayız. Kobani halkı ve Kobanili kadınlar direnişe devam ediyor. Bölge halklarının tümünü; özellikle Alevileri, Hıristiyanları, Kürtleri, Ezidileri, Türkmenleri ve kadınların özgür yaşam inşasını hedef alan IŞİD’e karşı verdiği mücadele sonucunda elde ettiği kazanımları sürdürebilmesi için, Kobani direnişine yaşam koridoru açılmasını istiyoruz. Kadınlar olarak, barışta ısrar ettiğimiz gibi yaşam koridoru için de ısrar ediyor ve diyoruz ki; halkları oyalama, güvenli ve sürekli koşulsuz ve şartsız yaşam koridorunu aç Türkiye.

Grup, eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.