İZMİR,() - İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, 40 yaşındaki Z.G.'yi cep telefonundan arayıp kendisini polis olarak tanıtan ve banka hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını iddia ederek 92 bin lirasını almaya çalışan dolandırıcılardan, 19 yaşındaki B.M. adlı kadın polis tarafından yakalandı.
Çiğli'de oturan 41 yaşındaki T.Ç.G., 155 Polis İmdat telefonunu arayarak, eşi Z.G.'nin kullandığı cep telefonundan arayıp kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin, banka hesaplarına terör örgütü tarafından el konulduğu yalanıyla bütün parasını çekip, kendilerine teslim etmesini istediğini bildirdi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri dolandırılmak istenen çiftin evine gitti.
Bu arada dolandırıcılar tekrar telefonla Z.G.'yi arayarak bankada bulunan hesabından 92 bin TL parayı çekmesini istedi. Z.G. bankaya giderek, 92 bin TL parayı çekmiş gibi, içinde para bulunduğu süsü verilen bir poşet hazırladı. Telefondaki kişi, parayı bir kadın komiserin gelip alacağını ve inceleme sonucu tekrar geri vereceklerini söyleyip, Çiğli'de bulunan bir okulun yanına gitmesini ve oraya bırakmasını istedi.
Öğle saatlerinde okulun bulunduğu yere gelip, para süsü verilmiş poşeti alan B.M. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından 'İletişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevkedilen B.M. tutuklandı.

FOTOĞRAFLI