Kadıköy'de psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir kişi kendini çalıştığı marangoz dükkanına kilitleyip ateşe verdi. Olay saat 09.00 sıralarında Fikirtepe mahallesi Dispanser sokakta meydana geldi.

İddiaya göre ailevi nedenlerden dolayı psikolojik sorunları olduğu belirtilen Nazım Toker(50) 6 katlı binanın giriş katında bulunan marangoz dükkanına kendini kilitleyerek zarar vermeye başladı. Çevredeki vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

İŞYERİNİ ATEŞE VERDİ
İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevredeki vatandaşları uzaklaştırarak çevre güvenliğini aldı. Tedbir amaçlı olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri kendini içeri kilitleyen Nazım Toker'i uzun süre ikna etmeye çalıştı. Toker kendini kilitlediği marangoz dükkanını bir anda ateşe verdi. Alevlerin yükseldiği işyerine itfaiye ekipleri camı kırarak dışarıdan müdahale etti. Müdahalenin ardından işyerini duman kapladı.

BOĞAZINA KESER DAYADI
Alevlerin söndürülmesinin ardından Toker kapıyı açıp boğazına keser dayayarak dışarı çıktı. Çevredekilere bağırarak kimseyi yanına yaklaştırmayan Toker'in elindeki keseri almak isteyen polis ve itfaiye başarılı olamadı. Bir süre sonra elindeki keseri yere yatan Toker, bu kez de kesici bir aleti boğazına dayadı.

1 SAATTE İKNA EDİLDİ
İtfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonrasın da Toker ikna edildi. Sivil bir polis memuru ile konuşan Toker elindeki kesici aleti bıraktıktan sonra polis merkezine götürüldü. Görgü tanıkları “ailevi nedenlerden dolayı psikolojik sorunları varmış. Kendini işyerini kilitledi, ateşe verdi. Geçen günde böyle bir şey yapmıştı “ diye konuştu.Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.