Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de 13 yaşındaki erkek çocuğu A.K.'yı bıçak tehdidi ile kaçırarak götürdüğü portakal bahçesinde tecavüz etmeye çalıştığı öne sürülen 22 yaşındaki Y.T., yakalandı. Soruşturmada şüphelinin, geçen ay da bir erkek çocuğuna tecavüz ettiği ortaya çıktı.
Merkez Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesi'nde dün saat 18.00 sıralarında evinin yakınlarında oyun oynayan A.K., iddiaya göre Y.T. tarafından bıçak tehdidiyle kaçırılarak yakındaki portakal bahçesine götürüldü. Çocuğun kaçırıldığını görenler, durumu önce ailesine ardından da polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, bahçeyi ablukaya aldı. Y.T.'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği sırada bir fırsatını bulup şüphelinin elinden kaçmayı başaran A.K. bulundu. Polis, çevrede yaptığı yoğun araştırmalar sonucunda da Y.T.'yi yakaladı.
Portakal bahçesinde A.K.'ya tecavüz etmeye çalıştığı öne sürülen şüpheli, yoğun güvenlik önlemleri altında Emniyet'e getirildi. Bu sırada bir gazetecinin "Çocuğu neden kaçırdın?" sorusuna "Sanane" diyerek cevap veren Y.T.'nin 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan sabıkası bulunduğu ve sorgusunda suçunu itiraf ettiği öğrenildi.
TEŞHİS ETTİ
Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, geçen 19 Şubat'ta merkez Toroslar İlçesi'nin Halkkent Mahallesi'nde 12 yaşındaki ismi açıklanmayan erkek çocuğunun tecavüze uğradığı ve tecavüz edenin kimliğinin belirlenemediği ortaya çıktı. Bunun üzerine polis tarafından emniyete getirilen çocuk, Y.T.'yi teşhis etti.

FOTOĞRAFLI