Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy, mevcut muhtarlık bürosuna yaptığı kaçak ek odayı belediyenin yıkım kararı alması üzerine balyozla yıktı.
30 Mart'ta seçilen Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy, Cumhuriyet Caddesi'ndeki tek odalı hizmet binasının dar olması nedeniyle 6 metrekarelik ek oda yaptırdı. Şikayet üzerine geçen 17 Temmuz'da gelen zabıta ekipleri, yapılan odanın imara aykırı olduğunu belirtip yıkılması için 1 hafta süre verdi. Muhtar Fidanboy, verilen sürenin dolduğu bugün balyozla kaçak yapının bir duvarını kendisi yıktı. Daha sonra gelen belediye ekibi de kaçak yapının kalan bölümünü yıktı.
Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Muhtar Şükrü Fidanboy'un vatandaşların rahatlıkla oturabileceği bir yer yaptığını belirterek, şöyle konuştu:
"Biz bunları yaparken de belediyeye müracaat ediyoruz, izin istiyoruz. Bu arkadaşımıza kimler söz verdiyse şimdi sözünün arkasında durmadı. Burası bir muhtarlık.  Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin mührünü taşıyoruz. Muhtarımız yaptığı bu kaçak yapıyı kendi elleriyle yıktı."

FOTOĞRAFLI