İstanbul’da jandarma timlerinin sigara kaçakçılığı ile ilgili soruşturması kapsamında bin 650 karton kaçak sigara ele geçirildi. Ağırlıklı olarak Kartal ve Pendik'te yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden 6’sı tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından sigara kaçakçılığı şüphelilerine yönelik soruşturma, istihbarat bilgileri ile derinleştirildi. Jandarma, Pendik ve Kartal başta olmak üzere bazı bölgelerde şüphelilerin faaliyetlerini yoğunlaştırdıkları ve kara ya da deniz yoluyla İstanbul'a getirilen kaçak sigaraların piyasaya sürüldüğünü belirledi. “5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanunu ile 4733 sayılı tütün ve alkollü içkiler piyasası kanunlarına aykırı hareket etmek” suçları kapsamında savcılık talimatıyla harekete geçen jandarma ekipleri 12 Haziran 2012 tarihinde 8 iş yeri, 17 eve eş zamanlı operasyon yaparak 19 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin belediye zabıta komiseri olduğu belirtildi.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda bin 650 karton farklı markalarda kaçak sigara, 1 milyon 11 bin 400 adet boş sigara filtresi, 20 karton muhtelif marka kaçak puro, 2 bin 500 adet korsan CD, 3 bin adet bandrolsüz film afisi, 455 kilogram tütün, 3 adet tütün sarma makinesi, 7 bin TL nakit para, 2 adet havalı tabanca ile 2 adet havalı tüfek ele geçirildi. .

Jandarmada ifadeleri alınan şüphelilerden 6’sı sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.