KAHRAMANMARAŞ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 7 yıl önce helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili, 132 şüpheli hakkında verilen takipsizlik kararını, BBP İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz ve Türk Hukuk Enstitüsü İzmir Şubesi Başkanı Avukat Ömer Fatih Şimdi, adliye önünde yaptıkları ortak basın açıklaması ile protesto etti. BBP'nin İzmir Adliyesi C kapısına koymak istediği siyah çelenge polis izin vermedi. Partililer çelengi, hakim ve savcı otopark girişinde bulunan, polis trafik noktasına bıraktı.
İzmir Adliyesi C kapısı önünde, ellerinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Muhsin Yazıcıoğlu davası kapatılamaz" yazılı poster bulunan, BBP ve Türk Hukuk Enstitüsü üyesi toplam 70 kişilik grup adına açıklamayı Avukat Ömer Fatih Şimdi yaptı. Şimdi, Muhsin Yazıcığoğlu'nun hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturmada ihmalleri bulunduğu, arama faaliyetlerini gerçekleştirdikleri ve delilleri karartıkları ididasıyla haklarında açılan soruşturmada 132 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verilmesinin, başta merhum Yazıcıoğlu'nun ailesini ve sevenlerini derinden üzdüğünü belirtti.
BBP İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz de kazanın sert hava koşulları ve pilotaj hatası kaynaklı basit bir havacılık kazası gibi kamuoyuna takdim edilmesi ve verilen takipsizlik kararında da buna vurgu yapılmasının, hukuken kabul edilemez olduğunu belirtti. Bu kararla şüphelilerin aklandığını söyledi. Davanın, siyasallaştığını ve milletin geneline yakınının güvenini kaybettiğini öne sürdüğü hukuk mekanizmasının kurbanı olduğunu savunan Öksüz, takipsiz kararının kaldırılması için mücadelelerine devam edeceklerini dile getirdi.
Grup basın açıklasını 'Fatiha' suresini okuyarak bitirdi. Ardından getirdikleri siyah çelengi İzmir Adliyesi C kapısına bırakmak isteyen BBP'lilere, polis izin vermedi. Polis ile kısa bir görüşme yapan partililer, çelengi hakim ve savcıların otoparkın girişinde bulunan polis trafik noktasına alkışlarla ve tekbir getirerek bıraktı. Grup, daha sonra olaysız dağıldı. Polis, siyah çelengi kısa bir süre sonra bulunduğu yerden kaldırdı.

FOTOĞRAF