İZMİR'de, eğlenmek için gittikleri birahaneye alkollü oldukları için kabul edilmeyen F.G. ile N.G., bindikleri taksinin şoförü Mustafa Güngör'ü, bıçaklayıp döverek öldürdü. Cesetten kurtulmak için İzmir'den memleketleri Kütahya'ya giden iki zanlı, polisin şüphesi üzerine yakalandı.
Kütahya'nın Pazarlar İlçesi'nde polis ekipleri, içerisindeki kişilerin hareketlerinden şüphelendikleri 35 T 7521 plakalı taksiyi takibe aldı. Takip edildiklerinden haberdar olmayan taksideki iki kişi, sulama göleti yanına geldikleri sırada polisler de yanlarına gitti. Elbiselerinde kan izleri olan zanlıların üzerinde yapılan aramanın ardından taksinin bagajını açan polis, bagajda erkek cesedi bulundu. Ölen kişinin İzmir'de Çardak Taksi Durağı'na bağlı çalışan 50 yaşındaki Mustafa Güngör olduğu belirlendi.

EĞLENCE ÇIKIŞI CİNAYETİ İŞLEMİŞLER

Gözaltına alınan zanlılar F.G. ile N.G.'nin, anlattıkları ve jandarma ile polisin araştırmalarından olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Tamirhanede çalışan zanlıların, gece birahanede eğlendikten sonra başka bir birahaneye girdikleri ancak buraya kabul edilmeyip geri çevrildikleri öğrenildi. Bunun üzerine iki zanlının, Mustafa Güngör'ün kullandığı taksiye bindikleri saptandı. Takside henüz belirlenemeyene bir nedenle çıkan tartışma sonrasında zanlıların, Güngör'ü dövdükleri ve boynundan da bıçakladıkları ortaya çıktı. Mustafa Güngör'ün hayatını kaybetmesinin ardından da İzmir'de oturan iki zanlının cesetten kurtulmak için memleketleri olan Kütahyaya kadar gittikleri tespit edildi.
Burada yakalanan zanlılar suçlarını itiraf etti. Bu arada ailesinin cesedini teslim aldığı Mustafa Güngör, Bursa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından toprağa verilmek üzere İzmir'e getirildi. İki çocuk babası olan Mustafa Güngör içen, yarın cezane töreni düzenlenecek.
Bu arada, Mustafa Güngör'ün şoför arkadaşları, meslek dayanışması yapamadıklarını, odalarının ve derneklerinin kendilerine gerekli ilgili göstermemesini ise eleştirdi.

FOTOĞRAFLI