Yüksel KOÇ / İSTANBUL, () İşadamı Alparslan Kılıç, sosyetenin tanınmış simalarından İvana Sert ve ortağı Hatem Yavuz aleyhine asliye ticaret mahkemesine başvurup 623 bin TL'lik dava açtı.
İşadamı Alparslan Kılıç, İvana Sert ve ortağı Hatem Yavuz ile ortak şirket kurmak için 16 Ağustos 2012 tarihinde bir sözleşme imzaladı. Sözleşme ile yeni kurulacak şirketin adı DDT Gıda olarak kararlaştırıldı. Taraflar yeni kurulacak DDT Gıda'nın yüzde 50 hissesinin Alparslan Kılıç'ın, yüzde 25 hissesinin İvana Sert'in, yüzde 25 hissesi de Hatem Yavuz'un olması hususunda da anlaştılar.
Sözleşmeye göre İvana Sert ve Hatem Yavuz sahibi oldukları İSHY Deri isimli şirketlerini Alparslan Kılıç ile yeni kuracakları DDT Gıda şirketine devredecek, Alparslan Kılıç'da Sert ve Yavuz'a 350 bin dolar ödeme yapacaktı.
Taraflar sözleşmeyi imzaladıktan iki hafta sonra 31 Ağustos 2012 tarihinde DDT Gıda şirketini kurdular. Alparslan Kılıç, sözleşme gereği İvana Sert ve Hatum Yavuz'a ödemesi gereken 350 bin doların 328 bin dolarını ödedi.
Bu ortaklık, yaklaşık 2 yıl sonra İvana Sert ve Hatem Yavuz'a dava olarak döndü.
Mahkemeye başvuran ortaklardan Alparslan Kılıç, İvana Sert ve Hatem Yavuz aleyhine 328 bin doların karşılığı 623 bin TL'lik itirazın iptali davası açtı. Davacı Alparslan Kılıç, ortakları İvana Sert ve Hatem Yavuz aleyhine açtığı davanın dilekçesinde, “Ortak şirket kurduktan sonra sözleşme şartlarına uyarak onlara 328 bin dolarlık ödeme yaptım. Onlar da karşılığında İSHY isimli şirketlerini demirbaşları ile birlikte yeni kurduğumuz şirkete devredeceklerdi, ancak etmediler" dedi.
Bu nedenle İvana Sert ve Hatem Yavuz'dan 328 bin dolar alacağı olduğunu belirten Alparslan Kılıç, 328 bin doların karşılığı olarak 623 bin TL'nin faizi ile tahsilini istedi.
(BB)