İSTANBUL itfaiyesine "evrak eksikliği" ve "uygunsuzluk" gerekçesiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki sorguları devam eden 18 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası "evrak eksikliği" ve "uygunsuzluk" gerekçesiyle yapılamayan itfaiye operasyonunu iki gün önce gerçekleştirmişti. Operasyon kapsamında Savcı Mesut Erdinç Bayhan'ın talimatıyla İstanbul'da 21'i itfaiye görevlisi olmak üzere 1'i kadın 28 kişi gözaltına alınmış, gözaltına alınan şüphelilerden 10'u dün öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

Kalan 18 şüpheli ise bugün saat 06.00 sıralarında polis minibüsüyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra da geldikleri araçla yeniden Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltındaki 18 kişinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından gün içerisinde adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI