Edip TEKİN / BURSA, ) – İSTANBUL’dan Bursa’ya gelen ve burada ofis açan 2 kişi, İnternette ilan veren bir kişinin otomobilini dolandırıcılık yöntemiyle çalarak 4 kişiye sattı. Şüpheliler, şikayet üzerine İzmir'de yakalandı.
Otomobilini 46 bin TL'ye satmak için bir internet sitesine ilan veren  M.C.’yi (35) telefonla arayan R.U. (40) ve A.M. (38), aracı alma kistediklerini söyledi. Fiyat konusunda M.C. ile anlaşan iki kişi, daha sonra İstanbul’dan gelerek Bursa’da lüks bir ofis kiraladı. Kendilerini  zengin iş adamı gibi gösteren şüpheliler,  M.C.’yi Nilüfer İlçesindeki ofislerine davet etti. Dolandırıcılar ve araç sahibi bir süre sonra satış işlemini gerçekleştirmek için notere gitti. Noterde yapılan işlemlerle otomobil R.U.'nın üzerine devredildi. Dolandırıcılar araç sahibine öğle saati nedeniyle parayı saat 14.00 sıralarında bankadan hesabına EFT yapacaklarını  söyledi. Aracı kendi üzerine devralan R.U., M.C.’ye aracın bakımlarını yaptıracağını ve zaman kaybetmemek için hemen gitmesi gerektiğini, ama arkadaşı A.M.'nin yanında kalacağını söyledi. Bunun üzerine M.C. anahtarı R.U.'ya verdi. A.M. de tuvalete gitme bahanesiyle olay yerinden kaçtı. Araç sahibi M.C., dolandırıldığını anlayınca olayı polise bildirdi. MOBESE görüntüleriyle şüphelileri arayan polis ekipleri, iki şüpheliyi İzmir'de kiralık araçla seyir halindeyken yakaladı.
İzmir'de yakalanan şüphelilerin sahte kimlik kullandıkları ve M.C.'nin otomobili 4 ayrı kişiye sattıkları ortaya çıktı. Otomobilin son sahibinin Balıkesir'de olduğu ve araca şerh konulduğu kaydedildi.
Sorgulamaları devam eden şüpheliler adliyeye çıkartılacak.
FOTOĞRAFLI