Enver ALAS / İSTANBUL, () İstanbul Valisi Vasip Şahin, turizm sektörünün temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Turizmcilere seslenen Şahin, "Merkezi idarenin temsilcileri olarak bizlerin ilk etapta yapabileceği şey tıkandığınız yerlerde sizlerin önünü açmak ve destek vermek olabilir. Onun ötesinde yapacaklarımızla bizler her zaman turizm sektörünün yanındayız" dedi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, WOW İstanbul Hotels & Convention Center'ın evsahipliğinde Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) tarafından düzenlenen Ekim ayı 'Geleneksel Öğle Yemeği'nde turizmcilerle bir araya geldi. TUROB Başkanı Timur Bayındır'ın davetiyle yemeğe katılan Vasip Şahin, burada yaptığı konuşmada İstanbul Valiliği görevine başladığı günden itibaren ilk sektörel buluşmayı turizmcilerle gerçekleştirdiğini söyledi.

"TURİZM SEKTÖRÜNÜN YANINDAYIZ"
Turizmin insanın varoluşundan itibaren yaşanan bir olgu olduğunu kaydeden Şahin, turizmcilerin ülkelerin ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimine katkı sunduklarını ifade etti. Gelinen noktada İstanbul'un alt yapı olarak turizme hazır olduğunu belirten Şahin, "Kongre merkezleriyle, otelleriyle, otellerin standartlarıyla, sportif ve sağlık tesislerimizle İstanbul olarak dünyaya, özellikle kendi hinterlandımıza sunacağımız çok önemli imkanlar var. Ayrıca pazarlama gücümüz de var. Merkezi idarenin temsilcileri olarak bizlerin, ilk etapta yapabileceği şey tıkandığınız yerlerde sizlerin önünü açmak ve destek vermek olabilir. Onun ötesinde yapacaklarımızla bizler her zaman turizm sektörünün yanındayız. Bizler, sizlerin her türlü dilek ve şikayetlerinize açığız" diye konuştu.

"TURİZM SEKTÖRÜ İSTİHDAM AÇISINDAN ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYOR"
Vasip Şahin turizmin emek-yoğun bir sektör olduğunu vurgulayarak turizm sektörünün istihdam açısından önemli bir imkan sağladığına dikkat çekti. Şahin, "İstanbul'a gelen turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 13 oranında büyüme sağlamışız. Bunun biraz daha para bırakan ve kazanç sağlayan bir niteliğin kazanması da bizim gayretimizle olacak. Özellikle transit yolcuların İstanbul'a uğradıklarında onların bir veya iki gün burada vakit geçirmelerini sağlayabilecek bir takım tedbirler alacak çalışmalar yapmak çok güzel bir proje. Bu konuda da bize düşen bir görev olursa biz buna hazırız" dedi.

BAYINDIR: TRANSİT YOLCULARIN İSTANBUL'DA KONAKLAMASI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK
TUROB Başkanı Timur Bayındır ise konuşmasında turiz sektörünün olmazsa olmaz ayağının ulaşım olduğunu belirterek, İstanbul'un çok şanslı bir konumda olduğunu söyledi. Bayındır, "Havayolu ile İstanbul'a gelenlerin yüzde 51,2'si transit yolcu, geri kalanı İstanbul'a çıkış yapıyor. Bu yüzde 51,2'lik transit yolcunun bir gece İstanbul'da cazip tekliflerle 'konaklatamaz mıyız?' diye çalışmalara başladık. Bu konuda devletimizin de bize yardımcı olması lazım. Ancak THY veya İstanbul'a transit yolcu taşıyan havayollarıyla yapacağımız bir anlaşma ile uçak, otel ve bir gün şehir turu dahil cazip bir fiyat yaratabilirsek bir gece daha konaklatabilirsek İstanbul açısından büyük bir kazanç olur" diye konuştu. Konuşmaların ardından TUROB'a yeni üye olan firmaların temsilcilerine birer plaket verilirken, turizm sektörünün temsilcileri İstanbul Valisi Vasip Şahin ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.
(FOTOĞRAFLI)