İstanbul'un da aralarında bulunduğu çeşitli illerde terör örgütü El Kaide ve Hizbullah'a yönelik operasyon düzenlendi.

Özel Harekat'ın da destek verdiği operasyonda Hizbullah'ın üst düzey yöneticisi olduğu ileri sürülen Halis B.'nin de aralarında bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütleri El Kaide ve Hizbullah'ın seçim öncesinde sansasyonel eylem planı, emniyete takıldı. El Kaide'ye yönelik çalışmalarını sürdüren Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri ekiplerince İstanbul'un da aralarında bulunduğu çeşitli illerde belirlenen 30 ayrı adrese yönelik eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi. Özel Harekat timlerinin de destek verdiği operasyonda, terör örgütü Hizbullah'ın üst düzey yöneticisi olduğu gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Hacı B.'nin oğlu Halis B.'nin de aralarında bulunduğu 42 kişi yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul'un ilçelerinde 42 kişinin gözaltına alındığını, bazı silahların yanı sıra çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiğini bildirdi. Hüseyin Çapkın, başka bazı illerde de gözaltıların olabileceğini ifade etti.

Terör örgütü adına sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde oldukları iddia edilen zanlıların resmî merciler yerine kendi oluşturdukları şer'i mahkemeler kurdukları ve başarılı öğrencilerini ödüllendirdikleri iddia ediliyor. Örgütün sansasyonel eylemler için sempatizan toplayıp eğitim verdikleri, siyasî ve askerî eğitim için Ortadoğu ülkelerine gönderdikleri öne sürülüyor. Halis B.'nin, terör örgütü El Kaide'ye yönelik bir davada tutuklu olarak yargılandığı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 2009 yılında tahliye edildiği öğrenildi. Babası Hacı B. ise Gaffar Okkan suikastının planlayıcısı olmakla suçlanıyordu.