ISPARTA merkezli 4 ilde düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında bugün 5 şüpheli daha tutuklandı. Operasyonda toplam tutuklu sayısı 9’a yükselirken, 13 şüpheli serbest bırakıldı, 1 kişinin işlemleri ise sürüyor.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 26 Nisan sabaha karşı Isparta, İstanbul, İzmir ve Ankara'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında aralarında akademisyen ve işadamlarının da bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alındı.

Polis merkezinde işlemleri tamamlandıktan sonra 14 şüpheli daha bugün adliyeye sevk edildi. 3’ü adli kontrol şartıyla 8 şüpheli serbest bırakılırken, Şakir Şahin, Mustafa Kelen, Mustafa Diri, Talip Türcan ve Zekeriya Akman ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. A.Ş.’nin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.
Operasyon kapsamında 3 günde toplam tutuklanan sayısı 9’a yükseldi. 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılanların sayısı ise 13 oldu.