ADANA'da bir hafta önce işkence yapıldıktan sonra 15 yerinden bıçaklanarak öldürülen Suriyeli 49 yaşındaki Nadia Aljendi'nin katil zanlısının, bir eczaneden alınan ilacın izi sürülerek hem yeğeni hem damadı olan Jamal Bitar olduğu belirlendi. Baldızı ile ilişkisi olduğu iddia edilen katil zanlısı Suriye'ye kaçtı.
Merkez Çukurova İlçesi'nin Beyazevler Mahallesi'ndeki Dilberler Sekisi'nde görev yapan özel güvenlik görevlisi, çalılıkların arasında yatan bir kadını fark ederek polise haber verdi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının işkence yapıldıktan sonra boğazının kesilip, 15 bıçak darbesiyle öldürüldüğü anlaşıldı.
ECZANELERİ TARAYAN POLİS KİMLİĞİ SAPTADI
Çevrede araştırma yapan polis ekipleri, cesedin yakınında bulduğu el çantası ve içindeki ilaçların kadına ait olabileceğini düşünerek hastane ve eczaneleri tek tek taramaya başladı. Kutuların üzerindeki barkod numaralarından eczaneye ulaşan polis, ilaçların yaşlı bir adam tarafından alındığını belirledi. Polis ismini gizli tuttuğu yaşlı adama ulaştı. Adam ifadesinde, ilaçları hasta olan Suriyeli Nadia Aljendi'ye yardım amacıyla aldığını söyledi.
SAVAŞTAN KAÇIP ADANA'YA GELDİLER
Cinayet masası ekipleri, kimliğini saptadığı Nadia Aljendi'nin bir lokantada çalıştığını  bir haftadan beri işyerine gitmediğini öğrenince evli kızı Aysha Duwash'a ulaştı. Adli Tıp Kurumu'na getirilen genç kadın annesinin cesedini teşhis etti. Suriye'de çıkan iç karışıklıklar yüzünden ülkelerini terk etmek zorunda kalan Aljendi'nin, kocası tarafından terk edildiği, damadı,  biri Jamal Bitar ile evli 2 kızı ile birlikte Türkiye'ye geldiği belirlendi.
Cinayet masası ekipleri kadının kimliğini belirledikten sonra katil ya da katilleri bulmak için çalışmalarını derinleştirdi. Polis damat Jamal Bitar'ın, baldızı ile de ilişki yaşadığını, ölen kadının da iki kızına fuhuş yaptırdığını öğrendi. Jamal Bitar'ın bu yüzden sık sık kayınvalidesi ile tartıştığı tespit edildi.
SURİYE'YE KAÇTI
21 Temmuz günü tartışma sonucu Jamal Bitar'ın kayınvalidesini öldürdükten sonra bir arkadaşıyla birlikte Dilberler Sekisi'nde çalılıklara attığı, üzerinde bulunan altınlar ile paraları alıp kaçtığını belirleyen ekipler katili yakalamak için seferber olup, en son Kilis'te görüldüğünü, Suriye'ye kaçtığını saptadı. Bu arada Nadia Aljendi'nin iki kızı cinayeti bildikleri ve sakladıkları için şüpheli olarak adliyeye sevk edildi. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Aysha Duwash Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında yurt dışı yasağı konarak serbest bırakıldı.
Katil zanlısı damat Jamal Bitar'ın yakalanıp Türkiye'ye iadesi için Suriye polisi ile temasa geçildiği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI