ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde, öğretmen 34 yaşındaki Okan Akın'ın, kahvede iskambil oyunu oynarken kendisini 'hile' ile suçlayarak döven meslektaşı 37 yaşındaki Şenol Gegekoğlu'nu bıçakla öldürüp, 34 yaşındaki Ferhat Bulut'u yaralamasıyla ilgili iddianame tamamlandı. Savcı, haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suçu işlediği gerekçesiyle sanığın müebbet yerine iki kez 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle yargılanmasını istedi.
Geçen 27 Aralık'ta meydana gelen olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianame tamamlandı. İddianameye göre Gemiciler Ortaokulu Türkçe öğretmeni Okan Akın, iskambil oyunu oynarken kendisini hile yapmakla suçlayan Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu Türkçe öğretmeni Şenol Gegekoğlu ve bir mağazada tezgahtar olan Ferhat Bulut ile tartıştı. Dışarıda devam eden tartışma sırasında Şenol Gegekoğlu ve Ferhat Bulut, Okan Akın'a saldırdı. Ferhat Bulut, TCK 6'ncı maddesine göre silah sayılan parke taşını Okan Akın'a attı. Akın da yanındaki çakı bıçağını çıkarıp Şenol Gegekoğlu'nu boynundan, Ferhat Bulut'u da kalçasından ve sırtından bıçakladı. Şenol Gegekoğlu hastanede ölürken, Ferhat Bulut, tedavisinin ardından taburcu oldu.
İddianamede, haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suçu işlediği gerekçesiyle tutuklanan sanık Okan Akın hakkında, hem Şenol Gegekoğlu'nu öldürmek, hem de Ferhat Bulut'u öldürmeye teşebbüsten ömür boyu hapis yerine 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Zonguldak 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianame kapsamında sanık Okan Akın, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

FOTOĞRAFLI