IRAK'a yük taşıyan kamyon şoförü 32 yaşındaki İsa Albakan, 20 gün önce yükünü boşalttıktan sonra Türkiye'ye dönerken, peşmergeler tarafından gözaltına alındı. 4 çocuk babası Albakan'dan günlerdir haber alamayan ailesi gözyaşı dökerek yetkililerden yardım istedi.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin Hacıekber Mahallesi'nde oturan ve bir şirkette kamyon şoförü olarak çalışan İsa Albakan, geçen ay Irak'a yük götürdü. İddiaya göre, Irak'ın Erbil kentine yükünü boşaltan Albakan, dönüş yolunda kendisini durduran peşmergeler tarafından gözaltına alındı. Durumdan şoför arkadaşlarının haber vermesiyle haberdar olan aile fertleri aradan geçen süre içeresinde Albakan'a ulaşamadı.

Albakan'ın hayatından endişe eden ve gözyaşı döken eşi Zehra Albakan, "Kocam şoför ve yıllardır Irak'a yük taşıyor. Ama 20 gün önce arkadaşları peşmergelerin kontrol noktasında kocamı gözaltına aldıklarını söylediler. Kamyonunda bulunan dini kitaplar nedeniyle onu IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle almışlar. 20 gündür ben ve 4 çocuğum İsa'nın dönüş yolunu gözlüyoruz ama gelen, giden yok. Kocamın hayatından endişe ediyoruz ve yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.

Irak'ta alıkonulduğu ileri sürülen şoförün ağabeyi Ahmet Albakan ise güvenlik güçleri ile Valiliğe durumu bildirdiğini belirterek, "Yaptığımız girişimlere rağmen hala kardeşime ait bir ize ulaşamadık. Yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını ve kardeşimi Türkiye'ye getirmelerini istiyoruz" diye konuştu.