IRAK'ın başkenti Bağdat'ta kaçırılan 18 Türk işçi arasında yer alan Zonguldaklı Recep Çetin (46) ve Tahsin Cömert'in (42) aileleri tedirgin. Aileler, işçilerin hayatlarından endişe duyduklarını söyledi.

Bağdat'ta stadyum inşaatında çalışan 18 işçi arasında bulunan Alaplı İlçesi'ne bağlı Aydınyayla Köyü'nde yaşayan 3 çocuk babıası Recep Çetin'in eşi 48 yaşındaki Hakibar Çetin, eşinin geçen Ocak ayında Bağdat'a gittiğini, borçlarını kapatmak ve para kazanarak oğlunu evlendirmek istediğini söyledi. Fındık tarlasından geldiğinde eşinin kaçırıldığını öğrendiğini anlatan Hakibar Çetin, şöyle konuştu:

"En son 1 hafta önce telefonda konuştuk. Sorduğumda hep iyi olduğunu söylüyordu. Çalıştıklarını ve rahatının iyi olduğunu söylüyordu. Arife gününe kadar geleceğini söylüyordu. Uçak biletini de aldıklarını söylüyordu. Oğlumuzu evlendirecektik. Devletimizden ve Başbakanımızdan yardım istiyorum. Kurtarılmasını istiyorum. Eşimin hayatından endişe ediyorum, korkuyorum."

Musabeyli Köyü'nde oturan 2 çocuk babası Tahin Cömert'in annesi 62 yaşındaki Nazikar Cömert ise şöyle dedi:
"Oğlumun kaçırıldığını bu akşam televizyondan öğrendim. Dün akşam hanımı ve çocukları ile konuşmuş. Kurban Bayramı'nda geleceğini söylemiş. Oğlumun bir an önce bulunmasını istiyorum. En son 2 ay önce gördüm. Babasını daha yeni kaybettik. Babasının cenazesine gelemedi. İzin alamamıştı."
Kardeşi Kenan Cömert ise ağabeyinin bir an önce kurtarılarak evine dönmesini istediğini söyledi.