Fatih KARAÇALI/ADANA, () - KONYA'da birlikte yaşadığı kadının oğlu tarafından öldürülmesinin intikamını almak isteyen baba 51 yaşındaki Mehmet Çaktır, çocuklarının evi yerine yanlışlıkla komşu evine ateş açınca 14 yaşındaki Aleyna Erbil'i öldürdü.
Konya'nın Çumra İlçesi'nde 6 Eylül'de 26 yaşındaki Osman Ebrail Çaktır, kendilerini terk eden babası Mehmet Çaktır'ın 15 yıldan bu yana birlikte yaşadığı 39 yaşındaki Birgül Taş'ı av tüfeğiyle başına ateş ederek öldürdü. Memleketi Adana'ya kaçan Çaktır, yolda yakalandı. İlk ifadesinde, "Babam ben küçükken o kadınla kaçıp Çumra'ya yerleşti. Annem ve kardeşlerimle çok sıkıntılar çektik. Babam bir kere bile olsun bana 'seni seviyorum oğlum' demedi. O kadın aramıza girdi. Biz çok yalnız kaldık. Yıllarca içimde biriktirmişim"diyen katil zanlısı Çaktır, tutuklandı.
İlk eşinden katil zanlısı Çaktır ile birlikte 4 çocuğu olan baba Mehmet Çaktır, cinayetin ardından çocuklarından intikam almak için Adana'ya geldi.
KEŞİF YAPTI
13 Eylül'de çocuklarının yaşadığı Sümer Mahallesi'ndeki sokakta keşif yapan Mehmet Çaktır, akşam tekrar gelip, tüfekle baskın düzenledi. Ancak girişleri birbirine benzediği evleri karıştıran Çaktır, çocuklarının komşusu Faruk Erbil'e ait eve ateş açtı. Saldırıda kanepede uzanan Erbil'in kızı 14 yaşındaki Aleyna Erbil ağır yaralandı. Seyhan Uygulama Hastanesi'nde tedaviye alınan genç kız, dün öğleden sonra yaşam savaşını kaybetti. Genç kızın cenazesi, yapılan otopsinin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.
BABAM TEHDİT ETTİ
Aleyna Erbil'in vurulması ile ilgili görgü tanığı bulmaya çalışan polis, saldırganın plakası 42 ile başlayan bir otomobil ile kaçtığını belirledi. Aynı sokakta oturan vatandaşlar ile görüşen polis, Aleyna Erbil'in yaşadığı evden 40 adım ileride oturan Barış Çaktır'a ulaştı. Barış Çaktır, saldırının kendilerine yapılmak istendiğini söyleyerek, "Babam Mehmet Çaktır, 15 yıl önce annemi terk etti. Konya'ya yerleşip orada başka bir kadınla nikahsız birliktelik yaşamaya başladı. Çocukları da olmuş, 6 Eylül'de kardeşim Osman Ebrail Çaktır, babamın nikahsız eşi Birgül Taş'ı öldürdü. Babam da telefonla arayıp, 'hepinizi öldüreceğim' diye tehdit etti. Saldırıyı o yapmış olabilir" dedi.
Bu bilgi üzerine harekete geçen polis, Çumra İlçesi'nde Mehmet Çaktır'ı gözaltına aldı. Adana'ya getirilen Çaktır'ın sorgusu sürüyor.

FOTOĞRAFLI