Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - İSTANBUL'da yaşayan ve yaz aylarını Bodrum'da geçiren, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün torunu Eren İnönü'nün, 26 yıllık yazlık komşusu ekonomist ve dış ilişkiler uzmanı Edna Surujon'un (65) geceleri havlayarak ve bahçelerini pisleterek kendilerini rahatsız ettiğini ileri sürdüğü köpeğinin siteden tahliyesi için 2 yıl önce açtığı davada mahkeme heyeti, keşif yapılmasına karar verdi.
İstanbul'da yaşayan Eren İnönü, 2 yıl önce, Bodrum'un Yalıkavak Mahallasi Cennetköy Sitesi'nde bulunan yazlık villasının bitişiğindeki 26 yıllık komşusu, iş kadını, ekonomist ve dış ilişkiler uzmanı Edna Surujon'un 'Mila' isimli Pinscher cinsi köpeğinin geceleri sürekli havladığını ve bahçesini pislettiğini öne sürerek, tüm uyarılarına rağmen sonuç alamadıkları gerekçesiyle Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Köpeğin siteden tahliyesi istemiyle açtığı davada İnönü, eşi Şirin İnönü'yü de tanık gösterdi. Davanın 3'üncü duruşmasına davacı Eren İnönü, tanık Şirin İnönü, davalı Edna Surujon ve avukatı Vahit Çevik katıldı.
Duruşmada tanık olarak dinlenen Şirin İnönü, Surujon'un köpeği 'Mila'nın, geceleri havalayıp, gürültü yaptığını, bahçelerini pisleterek, kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. İnönü, bu gerekçelerle köpeğe sitede bakılmamasını istedi. Surujon ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek, 'Mila'nın 3 kilo ağırlığında, kesinlikle sesi çıkmayan bir köpek olduğunu savundu. Köpeğini tasma ile dolaştırdığını öne süren Surujon, pisliklerini arkasından hijyenik eldiven ile caddede ve sokakta bile toplayıp, çöpe attığını da dile getirdi. Hakim, tarafların dinlemesinin ardından 5 Temmuz'da keşif yapılmasına karar verip, duruşmayı erteledi.
Edna Surujon ise konuyla ilgili muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"26 yıllık dost bir aileden gelen iddialarla mahkemelik olmanın şaşkınlığını halen yaşıyorum. 'Mila' şu an 5 yaşında, eğitimli, asla kimseye rahatsızlık verecek bir köpek değil. 200 villanın bulunduğu sitemizde onlarca sahipli ve sahipsiz köpek var. Bunların hiçbiri rahatsız etmiyor da küçük bir tür olan benim köpeğim mi kendilerini rahatsız ediyor? Eğitimli bir aileden böyle bir davranışı beklemezdim. Üzgünüm ve kırgınım. Ayrıca 'Mila', 5 yıldır yaz aylarını bu sitede geçiriyor. Şimdi mi rahatsız etmeye başladı? Niye daha önce böyle bir rahatsızlıkları olmadı? Zaten mahkemenin tayin edeceği bilirkişi keşifte 'Mila'yı görünce durumu daha net anlayacak. Ömrüm hayvanlara yardım etmekle geçti. Biri gelsin, 'Mila'yı çok değil; birkaç saat izlesin. Şayet bu iddiaları yapabileceğine kanaat getirirse suçu kabul edeceğim. Çok komik iddialar bunlar."
Edna Surujon, çevresinde, Türkiye'den bugüne kadar ABD'ye yaklaşık 1000 kadar köpeği gönderip, sahiplenilmesini sağlamasıyla da tanınıyor.
muhabirinin Surujon'un iddialarına yönelik site müdürü İhsan Çoker aracılığıyla ulaştığı İnönü çifti ise konuyla ilgili kararı yargının vereceğini vurgulayarak, konuşmak istemediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI