Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, kurdukları Köyler Arası Eğitim ve Dayanışma Derneği ile örgütün kitap ve CD'leri pazarladıkları öne sürülen 1'i kadın 4 kişi gözaltına alındı.
İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ yanlılarının kurduğu Köyler Arası Eğitim ve Dayanışma Derneği ile örgütün propogandasını yapan kitapları ve CD'leri satarak örgüte kazanç sağladığı öne sürülen Abdullah U., Süleyman D. ve eşi Sevgi D.'yi gözaltına aldı. Dernek üyesi Caner D. ise Bolu'da gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, örgüte ait olduğu öne sürülen kitaplar ve CD'ler ele geçirildi. Yapılan araştırmada Caner D.'nin, şifreli yazışma programı olan ve FETÖ mensuplarının kullandığı 'Bylock' programının da kullanıcısı olduğunu tespit edildi.
Sorgulamaları tamamlanan 4 şüpheli, 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan adliyeye sevk edildi. Adliye önünde bekleyen bazı yakınları, şüphelilere sarılıp gözyaşı döktü. Savcılık tarafından tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Caner D. ve Abdullah U. tutuklanırken, Süleyman ve Sevgi D. çifti ise denetimli serbestlik koşulu ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI