BURSA’nın İnegöl ilçesinde sokak düğünü sırasında 22 yaşındaki İbrahim D.'nin elinden düşürdüğü tüfeğin ateş alması sonucu saçmaların isabet ettiği Roman vatandaşı Talip Sevinç göğsünden yaralandığı ve sağ parmağı koptu. Bir hafta önce meydana gelen benzer olayda yine düğünde enstruman çalan 2 Roman vatandaşı yaralanmış ve zanlı tutuklanmıştı.
Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne bir hafta arayla yine sokak düğününde maganda dehşeti yaşandı. Küçükyenice Mahallesi'nde düzenlenen düğün töreni sırasında iddiaya göre 22 yaşındaki İbrahim D., ateş etmeye hazırlandığı kesme tabir edilen tüfeği elinden düşürdü. Yire çarptığı sırada ateş alın tüfekten çıkan saçmalar, düğünde ensturaman çalan Roman vatandaşı 51 yaşındaki Talip Sevinç’e isabet etti. Sağ göğsünden yaralanan ve sağ elinin baş parmağı kopan Sevinç acı içinde yere yığılırken, davetliler ise endişe ve korku yaşadı. Sevinç, ambulansla götürüldüğü İnegöl Devlet Hastanesi'nde ilk müdühülesi yapıldıktan sonra hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle ardından Bursa Yüksek İhtisas Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Olayın ardından jandarma, şüpheli İbrahim D.’yi suç aleti tüfekle birlikle gözaltına aldı. Soruşturma sürdürülüyor.
BİR HAFTA ÖNCE DE 2 KİŞİ YARALANMIŞTI
Hastaneye akın eden Talip Sevinç'in yakınları bir hafta önce de benzer olayda 2 yakınlarının yaralandığını belirterek, düğünlerde silah atılması tepki gösterdiler. Sevinç ile birlikte düğünde müzik aleti çalan Roman vatandaşı Arif Emul ise geçen hafta yaralananlardan birinin akrabası olduğunu belirterek, "Bir hafta önce aynı şekilde bir olay daha yaşandı. O zaman iki kardeşimiz yaralanmıştı. Şimdi de bir müzisyen arkadaşımız yaralandı. Artık yeter. Düğünler eğlenmek için var. Silah atma yeri değil. Biz ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz. Bu olaylar yeter artık. Önü arkası gelmiyor. Bir hafta arayla iki olay yaşandı. Düğünde bulunan gençlerin hepsi alkol içiyor. Hep alkolün etkisinden bu olaylar yaşanıyor” dedi. 
Geçtiğimiz hafta yine İnegöl'de sokakta yapılan düğün sırasında 17 yaşındaki Ümit B.'nin tüfeğinden çıkan saçmaların isabet ettiği Roman vatandaşları Reşat Emul ve Birol Yandık yaralanmıştı. Zanlı genç ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
FOTOĞRAFLI