SİVAS'ın Yıldızeli İlçesi yakınlarında dün TIR ile çarpışarak hayatını kaybeden yolcu otobüsü şoförü İsmail Okur, son yolculuğuna uğurlandı. İsmail Okur'un kafa kafaya çarpıştığı TIR'ın sürücüsü Hüseyin Mumcuoğlu'yla yakın arkadaş olduğu ortaya çıktı.
Kaza, dün saat 11.00 sıralarında Sivas-Tokat karayolunun 55’inci kilometresinde bulunan Çamlıbel Mevkii’nde meydana geldi. Tokat’tan Sivas’a yolcu taşıyan İsmail Okur yönetimindeki 60 HT 801 plakalı yolcu otobüsü, Çamlıbel Mevkii’nde kar yağışı nedeni ile kayganlaşan yolda rampadan inerken kayarak, karşı yönden gelen Hüseyin Mumcuoğlu yönetimindeki 60 HL 177 çekici ve 60 HN 173 dorse plakalı TIR’la kafa kafaya çarpıştı.
İki aracın da ön bölümü büyük hasar görürken, otobüs şoförü İsmail Okur olay yerinde öldü. TIR sürücüsü Hüseyin Mumcuoğlu’nun da ağır yaralandığı kazada otobüste bulunan yolculardan 15'i hafif yaralandı.
"YILLARCA ARKADAŞLIK YAPTILAR"
Kazada yaşamını yitiren 2 çocuk babası İsmail Okur'un cenazesi Tokat Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ali Paşa Camiine getirildi. Burada öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Okur'un yakınları, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer ile birlikte çalışma arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazı sonrası Okur'un cenazesi Büyük Beybağı Mezarlığında toprağa verildi.
Bu arada İsmail Okur'un çarpıştığı TIR'ın sürücüsü Hüseyin Mumcuoğlu ile birlikte daha önce kentte faaliyet gösteren özel bir firmada birlikte çalıştıkları öğrenildi. Cenazeye katılan Ferhat Yıldız, 4 yıl önce Okur ve Mumcuoğlu'nun birlikte çalıştıklarını söyleyerek, "Kader işte, ikisini bir anda buluşturdu. İstenmeyen bir kazaydı. Yıllarca arkadaşlık yaptılar ama kaderleri böyleymiş" dedi. Yaralı TIR sürücüsü Hüseyin Mumcuoğlu'nun tedavisi ise Sivas'ta sürüyor.

FOTOĞRAFLI