KAYSERİ’de iki aile arasında çıkan sokak kavgasında, 2’si polis memuru 16 kişi yaralandı. Kavga nedeniyle 10 kişi gözaltına alındı.
Olay, Melikgazi İlçesi Battalgazi Mahallesi Üzerlik Sokak'ta meydana geldi. Nazik ve Bekar ailelerinin yaşı küçük çocuklarının dün sabah aralarında çıkan kavga, aile büyüklerine de yansıdı. İddiaya göre Serdar (24), Cemil (29) ve F. Nazik (16) kardeşler, gece yarısı sokakta bulundukları sırada Bekar ailesinden Sabri (56), Metin (46) ve Durdu Bekar (51) ile bu nedenle tartışmaya başladı. Tartışma, biranda kavgaya dönüşünce, sopa, bıçak, tabanca ve tüfek kullanıldı.
Kavga ihbarı nedeniyle olay yerine giden polis ekibinden Fikret Elibol, tüfekle rasgele açılan ateş sonucu yaralandı. Yaralanan polis memuru Elibol, çağrılan ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alındı.
Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekipleri sokakta kavgayı bastırırken, geniş güvenlik önlemleri de aldı. Kavgada yaralananlar ise Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada da tartışmaya devam eden aileleri, Çevik Kuvvet Polisi ayırdı. Müdahalede polis memuru Emrah Bektaş da sağ elinden yaralandı.
Tedavileri tamamlanan ve çeşitli yerlerinden sopa ve saçmalarla yaralanan Yiğit Uluhan (28), Seher Bildik (28), Perihan Nazik (30), Gülsel Nazik (31), Gül Uluhan (24), Metin Bekar (46), Cemil Nazik (29), Nilüfer Şahin (37), Tolga Bildik (23) ve F.N. (16) hastaneden polis midibüsleriyle Melikgazi Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Sabri, Oktay ve Durdu Bekar ile Serdar Nazik’in tedavilerinin ise devam ettiği bildirildi. Polis, kavgada tüfekle rasgele ateş açan Adem Bekar’ı ise arama çalışmalarını sürdürürken, mahallede de geniş güvenlik önlemleri aldı.

FOTOĞRAFLI