Eyyüp BURUN- Mücahit YOLCU/GAZİANTEP, () - İNSAN Hakları Derneği (İHD) Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Erkabakçı, Türkiye'deki cezaevlerinde 323'ünün durumu ağır olmak üzere 905 hasta bulunduğunu söyledi.
Erkabakçı, 26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü nedeniyle İHD Şubesi'nde basın açıklaması yaptı. Erkabakçı, işledikleri suçlar nedeniyle cezaevinde yatan hastaların tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Erbakaçı şöyle konuştu:
"İHD Genel Merkez verilerine göre Türkiye cezaevlerinde 323'ü ağır toplam 905 hasta mahpus bulunmaktadır. 'Bu kadar hasta mahpus olur mu?' diye merak edip durumu sorgulayan bir sistem olmadığı için, hasta mahpus sayısı her geçen gün eksilerek artmaktadır. Türkiye'deki hasta mahpuslar eksilerek artıyor çünkü cezaevinde yaşamını yitiren hasta bir mahpusun tabutunu çıkarırken, yeni hasta mahpusların isimlerini listelere yazmak zorunda kalıyoruz. Cezaevinde sağlığını koruyamadığımız yada ağır hasa olmasına rağmen ısrarla hapsedilen insanların yani hasta mahpusların hayatlarından ve sağlıklarından toplum olarak hepimiz sorumluyuz. Tüm hasta mahpuslar serbest bırakılıncaya kadar insan hakları savunucuları olarak onların adını, sayılarını, hikayelerini ve taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI