İç Güvenlik Paketi’nin görüşmelerine yarın TBMM Genel Kurulu'nda başlanacak. Genel Kurul’un haftalık çalışma günlerinin dışında cuma ve cumartesi de çalışması planlanıyor.

Kanunlara aykırı

Bu paketin getirdiği düzenlemelere göre polis boyalı su da kullanabilecek. Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde “havai fişek, molotof ve benzeri el yapımı olanlar” ile “demir bilye ve sapan” bulundurmak kanuna aykırı olacak. Terör örgütünün propagandasına dönüştürülen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde kimliklerini gizlemek amacıyla yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlar 3 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

Vali kolluk kuvvetlerine emir verebilecek


Vali, lüzumu halinde kolluk amir ve memurlarına suçun aydınlatılması ve suç faillerinin bulunması için gereken acele tedbirlerin alınması hususunda doğrudan emir verebilecek.
Kamu düzenini ve güvenliğini veya kişilerin can ve mal emniyetini sağlamak ya da toplumsal olayları önlemek amacıyla vali tarafından alınan ve usulüne göre tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananlar 3 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

Bu arada CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, hükümetten İç Güvenlik Paketi’ni geri çekmesini istedi. Vekil Gök, tasarının anayasaya aykırı olduğunu savundu. 


AYDINSES-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN