Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ndeki bir evden hırsızlık yaptıktan sonra kaçarken pencereden atlayınca bacağı kırılan, biraz uzaklaştıktan sonra 112'yi arayıp, motosiklet kazasında yaralandığını söyleyerek yardım isteyen İ.B., polisin dikkati sayesinde, kaldırıldığı hastanede yakalandı.
Dün saat 14.00 sıralarında, Yılmaz Uran (61) ve Füruzan Uran (57) çiftine ait Camikebir Mahallesi Kızılyar Caddesi'ndeki müstakil evde kimsenin olmamasından faydalanan şüpheli İ.B., zemin kattaki tuvalet camını kırarak içeri girdi. Hırsızlık sırasında ev sahibi Yılmaz Uran eve geldi. Camın rüzgar nedeniyle kırıldığını düşünerek tamir etmeye çalışan Ural, üst kattan sesler duyunca polise bildirdi. Hırsız ise kaçmak için üst katın penceresinden atladı. Sağ bacağı kırılan zanlı İ.B., yakalanmamak için filmleri aratmayan bir senaryo yazdı. Kırık bacağıyla evden 100 metre uzaklaşabilen İ.B., 112'yi arayıp, motosiklet ile kaza yaptığını ve yaralı olduğunu söyleyerek yardım istedi. Olay yerine gelen 112 sağlık ekibi, yaralı İ.B.'ye müdahale edip Bayramiç Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Sağ bacağında parçalı kırıklar olduğu belirlenen İ.B., Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi'ne sevk edildi.
İKİ OLAY ARASINDAKİ İLİŞKİYİ ARAŞTIRDI
Hırsızlık olayını araştıran polis ekipleri, zanlının evin ikinci katının camından atlayarak kaçması ile aynı dakikalarda 112'ye bölgeden gelen kaza ihbarı arasındaki ilişkiyi araştırdı. Evin üst katının camının altında 3 küpe bulan polis, hırsızın buradan atlayıp kaçtığını belirledi. Zanlının yaralanmış olabileceğini düşünen polis, şüphelendiği İ.B.'nin Çanakkale'ye sevk edildiğini öğrendi. Hastaneye giden polis, ÇOMÜ Tıp Fakültesi'nde tedavisi süren İ.B'nin üst aramasında 600 TL para ve 1 bilezik ele geçirdi. Ayrıca, hastane içindeki bir çöp kutusunda birkaç ziynet eşyasına daha ulaştı. İ.B.'nin hastanede tedavisinin sürdüğü, polisin kapıda nöbet tuttuğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

FOTOĞRAFLI