MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, yemek yedikleri restoranın işletmecisinin cep telefonu ve bisikletini çaldıkları ileri sürülen iki İngiliz turist, tutuklandı.

Geçen 8 Eylül'de Marmaris'e tatile gelen İngiliz J.A.F. (37) ve arkadaşı C.A.R. (24) bir apart otele yerleşti. Tatillerinin son günü olan geçen pazartesi iki arkadaş kaldıkları otelin 500 metre ilerisindeki Kemal Elgin Bulvarı'ndaki bir restorana gitti. Yemeklerini yedikten sonra hesabı ödemek için kasaya yönelen iki arkadaştan iddiaya göre, C.A.R., etrafı gözetlerken, J.A.F. işletme sahibinin yazar kasanın yanında duran Iphone 5 S marka cep telefonunu el çabukluğuyal alıp, cebine attı. Restoranın kalabalık olmasını fırsat bilen iki arkadaş, daha sonra dışarı çıktı. Kapının önündeki restorana ait bisiklete binen iki arkadaş, kaçtı.

Kısa bir süre sonra restoranın işletmecisi Tolga Düzgider, hesabı ödemeden giden iki İngiliz'in cep telefonunu da çaldıklarını farketti. Dışarı çıktığında iki İngiliz'i Çıldır mahallesi 170 Sokak üzerinde bisikletle kaçtığını farkeden Düzgider, kestirme yoldan koşup, peşlerinden yetişti. Yakalanacaklarını anlayan iki İngiliz, bisikleti boş bir araziye terkedip, otellerine kaçtı. Bu sırada devriye gezen polis ekipleri, iki kişinin peşinden koştuğunu farkettikleri Düzgider'den durumu öğrenip, aynı odayı paylaşan J.A.F. ve C.A.R.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin odasındaki aramada Düzgider'in çalınan telefonu da ele geçirildi.

Polis, restoranın güvenlik kamerası kayıtlarından da iki İngiliz'in cep telefonu ve bisikleti çaldığını tespit etti. Polisteki, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanıp, Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.