Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da otomobillerden ve kamyonlardan hırsızlık yaptıkları iddia edilen 3 kişi sabaha karşı yapılan baskınla gözaltına alındı. Polis helikopterinin de destek verdiği operasyonda şüphelilerle birlikte pompalı tüfek, kuru sıkı tabanca, çalıntı televizyonlar, triko malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 5 ay süren telefon dinlemesi ve teknik takibin ardından önceki gün sabaha karşı Esenler, Tuna Mahallesi'nde bulunan adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda çeşitli suçlardan polis tarafından arandığı öğrenilen B.E.(47), E.D.(41) ile S.A.(31) gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldığı evlerde yapılan aramalarda bir pompalı tüfek, bir kuru sıkı tabanca, 707 gram esrar, seri numaraları silinmiş lcd televizyonlar, çok sayıda takım elbise, kadın tişörtü, gömlek, çocuk çorabı, erkek montu, kot pantolonlar ele geçirildi.

Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerin park halindeki otomobil ve yüklü kamyonlardan hırsızlık yaptıkları, çaldıkları eşyaları yarı fiyatına mağazalara sattıkları öğrenildi. Polis şüphelilerle ilgili 9 ayrı hırsızlık dosyasından işlem yaptı. Şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

(GÖRÜNTÜLÜ)