ÇORUM,() - AMASYA'da mazot yüklü tankerin patlaması sonucu ağır yaralanan 41 yaşındaki Tuncay Bilgin, durumu ağırlaşınca helikopter ambulans ile GATA'ya sevk edildi. Durumu fenalaşınca helikopter Çorum'a acil iniş yaptı. Hastaneye kaldırılan Bilgin, yaşamını yitirdi.
Amasya'nın Akyazı Köyü'nde faaliyet gösteren özel bir firmaya ait taş ocağında geçen pazar günü  meydana gelen olayda iş makinesini kullanan operatörlerin şantiye bölümünde bulunan mazot tankerine geldikleri ve yakıt takviyesi yaptıkları sırada, patlama meydana geldi. Alevlerin arasında kalan 29 yaşındaki Selçuk Ateş, 41 yaşındaki Tuncay Bilgin ve  30 yaşındaki Evren Yeşilırmak ağır yaralandı.
Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından Amasya Şerafettin Sabuncuoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağırlaşan Tuncay Bilgin, helikopter ambulansla bugün GATA'ya sevk edildi. Havada durumu daha da kötüleşince Çorum'a acil iniş yapan helikopterden alınan Bilgin, ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.