Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HALKLARIN Demokrasi Partisi (HDP) Hakkari il Başkanı Rahmi Temel, kent merekezinde bir okulun güvenliğini sağlamakla görevli polis ekiplerinin 10 günden bu yana belirli aralıklarla rast gele mahallenin içerisine gaz bombası attığını ve bu gaz bombalarından birinin kendi evine isabet ettiğini ileri sürererek tepki gösterdi.
Hakkari’nin Dağgöl Mahallesi’nde bulunan İmam Hatip Pansiyonu çevresinde güvenliği sağlamakla görevli polislerin çevreye rast gele gaz bombası attığı iddia edildi. HDP Hakkari il Başkanı Rahmi Temel ve mahalle sakinleri bu olayın son birkaç günde tekrarlandığını belirterek gelişmeler nedeniyle tepki gösterdi. İddiaya göre, birkaç günden bu yana akşam saatlerinde öğrencilerin de bulunduğu İmam Hatip Pansiyonu'nun güvenliğini sağlayan 3 zırhlı araçtan mahallede herhangi bir eylem ve gösteri yokken, rastgele gaz bombası atıldığı belirtildi. Pansiyonun önünde toplanıp polise sert tepki gösteren HDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Temel ve mahalle sakinleri mahallelerindeki bu uygulamaya son verilmesini istedi. 
HDP Hakkari il Eş Başkanı Rahmi Temel, yaklaşık 10 günden bu yana pansiyonu korumak için mahalleye gönderilen zırhlı araçlardan rast gele mahalleye gaz bombası atıldığını, mahallenin saatlerce gaza boğulduğunu söyledi. Atılan gaz fişeklerini gösteren Temel, şöyle konuştu:
"Mahalle sakinleri olarak penceremizi açıp temiz bir hava soluyamıyoruz. Atılan gaz bombalarından biri benim evime isabet etti camımızı kırdılar. İçeri sızan gazdan dolayı evimizde oturamıyoruz. Geceyi dışarda geçirmek zorunda kalıyoruz. Önceki akşam düğünden evimize gelirken, kapımıza bir panzerin çekildiğini gördük, panzer nedeniyle evimize giremedik. Bunun üzerine valiyi arayarak durumu bildirdim Vali Bey konu ile ilgilenip gerekeni yapacağını söyledi. Ancak, bu akşam ortada hiçbir şey yokken mahalle yine gaza boğuldu. Bunun üzerine bu kez il emniyet müdürünü aradım durumu kendisine anlattım. Müdür bize okulun güvenliği nedeniyle ekiplerin orada bulunduğunu söyledi. Bende kendisine polisin okulun güvenliğinin yanında mahallelinin de güveliğini sağlamakla görevli olduğunu hatırlattım. Bu görüşmelere rağmen ekipler mahallemizden ayrılmadı."

FOTOĞRAFLI