Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), () - AFYONKARAHİSAR’ın Sandıklı İlçesi’ne bağlı Çambeyli Köyü’nde hayvan otlatırken yağmurun başlamasıyla bir ağacın altına sığınan 3 kişinin üzerine yıldırım düştü. Olayda 47 yaşındaki Ahmet Karakaya yaşamını yitirdi.

Sandıklı Çambeyli Köyü Kızık mevkiinde saat 14.00 sıralarında büyükbaş hayvan otlatan Ahmet Karakaya, Recep Duran ve Mehmet Özbakır, yağmurun başlamasıyla birlikte bir ağacın altına sığındı. Sığındıkları ağaca yıldırım düşünce Mehmet Özbakır bayıldı, Ahmet Karakaya yaşamını yitirdi. Durumu iyi olan Recep Duran muhtara olay hakkında bilgi verdi ve yardım istedi.  

Muhtarın ihbahaber vermesi sonrası olay yerine gelen jandarma ve savcının incelemesi sonrası Ahmet Karakaya’nın cenazesi, Sandıklı Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Ahmet Karakaya’nın evli 3 çocuk babası olduğu ve hayvancılıkla uğraştığı belirtildi. Yaşadıkları olayı anlatan Mehmet Özbakır, yağmur yağdığı için bir ağacın altına sığındıklarını, yıldırım düştüğünde bayıldığı için hiçbirşey hatırlamadığını söyledi. Recep Duran ise “Hayvan otlatıyorduk. Birden yağmur bastırdı, biz de ağaç altına sığındık, o sırada yıldırım çarptı. Ahmet Karakaya arkadaşımızı kurtaramadık” dedi.

FOTOĞRAFLI