ZONGULDAK'ta, sağlık kurulunda isteği doğrultusunda kanaat bildirmeyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Güliz Şenormancı'yı tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan Sefer B.'ye 11 ay hapis cezası verildi. Cezası ertelenen ve doktoru rahatsız etmeye devam eden sanık, doktorun yeniden şikayet etmesi üzerine bu kez 6 ay uzaklaştırma cezası aldı.
Sefer B., iddiaya göre engelli maaşı alabilmek için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ndene sağlık raporu almak istedi. Kurulda görevli psikiyatri uzmanı Dr. Güliz Şenormancı, daha önce muayene ettiği için durumunu bildiği Sefer B. için olumlu kanaat bildirmedi. Sefer B., Dr. Şenormancı'nın muayene odasına gidip, "Bana neden puan vermedin?" diyerek tepki gösterdi. Güvenlik görevlileri tarafından odadan çıkarılan Sefer B., bir kaç gün sonra tekrar Dr. Şenormancı'nın odasına gidip tehdit ve hakaretlerde bulundu.
Dr. Şenormancı, karakola giderek Sefer B. hakkında şikayette bulundu. Dr. Şenormancı şikayetinde, olayın hastanın özürlü heyet raporunu kanuna uygun olmadan almak istemesinden kaynaklandığını, kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü. Sefer B. hakkında, 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'tehdit' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Sefer B., 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın cezası ertelendi.
Sefer B., geçen 21 Ocak'ta, sağlık kurulu raporu almak için tekrar Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Kurula girmeden önce Dr. Şenormancı'nın odasına giderek olumlu kanaat bildirmesini isteyen Sefer B., 1 gün sonra doktorun odasının kapısında yine tehditlerde bulundu. Dr. Şenormancı'nın şikayeti üzerine Sefer B.'ye Cumhuriyet Savcılığı bu kez 6 ay uzaklaştırma cezası verdi. Olayla ilgili soruşturma ise sürdürülüyor.
Uzaklaştırma cezasına rağmen hastanın 25 Ocak'ta hastane tarafından sağlık kurulu heyetine çağırıldığı ileri sürüldü. Zonguldak Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Berktuğ Erdoğan, "Doktor arkadaşımız olaydan sonra gerekli yerlere müracaat etmiştir. Burada Başhekim Yardımcısı belki o an iyi niyetle yaklaşarak orada kişiyi muayene etmeyi ısrar etmekten öte sağlık müdürlüğüne durumu belirtir bir yazıyla, 'Bu kişinin belli sebeplerle muayenesi uygun değildir' şeklinde resmi yazı göndermiş olsaydı bu olay yaşanmamış olurdu. Zaten çok yoğun bir şekilde çalışırken arkadaşımızın samimiyetle ve iyi niyetle işini yerine getirmeye çalışırken sebepsiz yere ölümle tehdit edilmesi çok üzücü bir şeydir" dedi.

FOTOĞRAFLI