KOCAELİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin poliklinik binasında tadilat çalışması yapılırken oksijen tüpü patladı. Olayda yaralanan olmazken, patlama hastanede korkuya neden oldu.
Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampusu'ndeki Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki patlama dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Personelin bulunmadığı poliklinik binasında asansörlerin bulunduğu bölümde yapılan tadilat çalışması sırasında iddiaya göre aşırı ısınma nedeiyle oksijen tüpü patladı. O anda tüpün yanında kimsenin bulunmaması sayesinde olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Patlama sesiyle poliklinik binası ile yanyana olan hastaların kaldığı koğuşların bulunduğu bölümde panik yaşandı. Görevli doktor ve hemşireler ile diğer yardımcı personel hastaları sakinleştirmiye çalışırken, olay yerine itfaiye ve polis sevk edildi. Can kaybı ve yaralanma olmadan atlatıldığının anlaşılmasıyla hastanede her şey normale döndü. Patlama nedeniyle poliklinik binasında oluşan duman ise yaklaşık bir saat sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI