ESKİŞEHİR Asker Hastanesi'nde sivil memur S.Ç.'nin, 14 yaşındaki G.G. adlı kıza hastanede cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla ağır ceza mahkemesinde yargılandığı davaya devam edildi.
Olay, 2 Haziran 2015 tarihinde Eskişehir Asker Hastanesi'nde meydana geldi. İddialara göre sağlık raporu almak için hastaneye giden G.G., mahalleden tanıştığı hastanede sivil memur S.Ç. ile görüştü. S.Ç., G.G.'yi doktorun yanına götürdü. Doktoru odasında bulamayan S.Ç. ile G.G. hastane bahçesine çıkarak çay içti. S.Ç., yanında küçük kardeşi olan G.G.'yi hastanenin üst katına çıkartarak doktoru beklemeye başladı. İddiaya göre G.G.'nin elini tutup omzunu okşayan S.Ç., "Beni Facebook'a da ekle, ben de eklerim. Evden tek başına çıkabilir misin? Benim evime gelirsen birlikte bir şeyler yaparız. İlişkide yaş farkı önemli mi? İlişkide olmazsa olmazların neler?" dedi.
G.G., annesine cep telefonundan mesaj yazarak durumu anlattı. Anne de kızının hemen hastaneden ayrılmasını söyledi. G.G.'nin annesi daha sonra polis merkezine giderek S.Ç.'den şikayetçi oldu. S.Ç. hakkında 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz yargılanan S.Ç. suçlamaları kabul etmedi. Bugün yapılan duruşmada mahkeme savcısı sanığın 8 yıl hapisle cezalandırmasını istedi. S.Ç.'nin avukatı savcının mütalaasına yazılı beyanda bulunacağını belirtmesi üzerine dava 10 Mart'a erteledi.