İZMİR'de, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın paniğe neden oldu. Yangında hastalar büyük korku yaşarken, şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.
Alsancak Semti Ali Çetinkaya Bulvarı'nda bulunan Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nin 5'inci katının tuvaletinde saat 03.00 sıralarında ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yangın çıktı. Kabloların yanmasından dolayı oluşan duman nedeniyle kattaki hasta ve hasta yakınları büyük panik yaşadı. Hastanenin yangın erken bildirim sisteminin devreye girmesiyle, hastanedeki hastalar hemen bahçeye çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine gelen itfaiye yangını kısa sürede söndürürken, yaşlı ve durumu ağır olan hastaları da tahliye etti. Hastane koridorlarında ve bahçede panik yaşanırken, yangında ölen ve yaralanan olmadı. Bazı hastalar ise hastanenin acil servisine nakledildi. Yangın sırasında odasında olduğunu söyleyen ve prostat tedavisi gören 76 yaşındaki Gürer Kızılok, "Gürültüye uyandık ve yangın merdiveninden aşağıya indik. Allah'a şükür iyiyiz" dedi. Kalçasından ameliyat olan 84 yaşındaki Salih Kılıç ise, "Odamızdayken yangın var dediler ve hastaneden çıktık. Yangının sebebini bilmiyoruz" diye konuştu.
Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Birol Durukan hastaneye gelerek incelemelerde bulunurken, "Hastanemiz 5'inci katta bayan tuvaletinde dumanlanma olmuş. Yangın erken algılama sistemi devreye girince personelimiz müdahale etmiş. Önlem amaçlı hastalarımız tahliye edildi. Hastalarımızda da bir şey yok, durumları iyi. Muhtemelen elektrik kaynaklı. Küçük çaplı dumandan etkilenmeler oldu ancak, hastalarımız ve personelimizde bir sıkıntı yok" dedi. Hastanenin havalandırılmasından sonra hastalar tekrar hastaneye alındı. 
Yangının kesin çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

FOTOĞRAF