İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubeye çalışan muhbir, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığına bir dilekçe yazarak alamadığı uyuşturucu ikramiyesini istedi.

İSTANBUL’dan bir uyuşturucu muhbiri, 5 kilogram bonzai ve 8 bin extacy yakalattığını belirterek “muhbirlik ikramiyesinin ödenmediği” şikâyetiyle Meclis’ten yardım istedi. Kimliğini gizlemeden TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran muhbir E.D. dilekçesinde şu talepte bulundu:

‘KAYITLI MUHBİRİM’

“Sayın Başkanım, İstanbul narkotik şubede kayıtlı muhbirim; fakat yaptığım işin ve ihbarların karşılığını alamıyorum. Yasaya göre ihbar edilen uyuşturucu maddesinin ikramiyesini sanıklar ilk mahkemeye çıkınca bir kısmını, Yargıtay aşamasından sonra ikinci kısmını almam gerekiyor; fakat sanık cezasını bile almışken ben daha ilk yarısını bile alamadım. Ben sizlere daha öncede dilekçe yazdım ve sizleri şikâyet ettiğim için hakkım olan ikramiye bir türlü gelmiyor.”

‘DOSYAM YOK EDİLSİN’

“Hangi mahkemeye dava açabilirim, yardımcı olmanızı istiyorum. Narkotikteki muhbirlik dosyamın sizin gözetiminiz de yok edilmesini ve silinmesini talep ediyorum. Karşılığını alamadığım bir riske girmeye gerek yok. Dosyam dosya altı yapılmaktadır. Şikâyetçiyim, gereğinin yapılmasını arz ederim.”


‘SAFLIK RAPORU GEREKİR’

İçişleri Bakanlığı’ndan Meclis’e gönderilen yanıtta, ikramiye dosyası düzenlenebilmesi için ele geçirilen uyuşturucu maddelerin saflık oranını belirten ek ekspertiz raporunun beklendiğini kaydetti. TBMM Dilekçe Komisyonu, Bakanlık’tan gelen yazı üzerine başka herhangi bir işlem yapmama kararı aldı.