Engin ÖZMEN/İPSALA (Edirne), () - EDİRNE'nin İpsala İlçesi'ne bağlı Yapıldak Köyü yakınlarında yapımı devam eden Hamzadere Barajı'nın sulama kanalı inşaatında göçük meydana geldi, toprak altında kalan 4 işçiden 3'ü kurtarılırken, 1 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.
İpsala'nın Yapıldak Köyü yakınlarında yapımı devam eden Hamzadere Barajı'nın sulama kanalı inşaatında çalışma devam ederken, kazıdan yığılan toprak saat 10.00 sıralarında beton kalıpları hazırlayan 4 işçinin üzerine kaydı. Göçükte toprak altında kalan 4 işçiden Eyüp Çokalbaş, kendi imkanlarıyla hafif yaralı olarak kurtulurken, diğer işçiler İlker Karagedik, Mehmet Taneli ve Veli Gök toprak altında kaldı. Diğer işçilerin telefonla ihbarı üzerine Edirne AFAD, jandarma, sağlık görevlileri bölgeye ulaşarak göçük altında kalan 3 işçinin çıkarılması için çalışmalara başladı.
Birinci saatte toprak altından çıkarılan İlker Karagedik, hazır bekletilen ambulanslardan birine konularak Keşan Devlet Hastanesi’nde tedavi kaldırıldı.
Toprağın altında kalan ve ekiplere bağırarak sesini duyuran Mehmet Taneli’ye ise yaklaşık 5 saat süren çalışmaların ardından 15.00 sıralarında ulaşıldı. Sağlık ekipleri Taneli’yi konuşturarak uzun süre moral verdi. Bir bacağının kırıldığı tespit edilen Taneli de işçiler ve AFAD ekiplerinin çalışması sonucu toprağın altından çıkarılarak Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
4'ÜNCÜ İŞÇİNİN YERİ TESPİT EDİLEMEDİ
Hamzadere Sulama Barajı inşaatındaki göçükte toprak altında kaldığı belirtilen Veli Gök’e ise tüm çalışmalara karşın ulaşılamadı. Kurtarma ekipleri iş makineleri ve küreklerle yığılan toprağı açarak Gök’e ulaşmaya çalışıyor.
Hamzadere Barajı'nın bölgedeki arazileri sulama amacıyla yapımına 2013 yılında başlandığı ve 2017 yılında tamamlanması hedeflendiği bildirildi. Ekiplerin toprak altındaki işçi Gök'ü çıkarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

FOTOĞRAFLI