Hakkari kent merkezinde önceki gün saat 23.00 sıralarında Bulvar Caddesi üzerinde 4 genç arasında belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede büyüdü. Gençlerin arasında başlayan kavgaya, bağlı oldukları Ertuşi ve Pinyanişi aşiretinin diğer fertleri de katıldı. Taraflar birbirlerine taş ve sopalarla saldırırken, ortalık bir anda savaş alanına döndü. Çevredeki birçok iş yeri ve araç zarar gördü. Olay yerine gelen polis ekipleri, zaman zaman gaz bombası ve tazyikli su kullanarak kavga edenleri ayırmaya çalıştı.


KAVGA İKİNCİ GÜN DAHA DA BÜYÜDÜ

Kavganın ardından güne sakin başlayan Hakkari dün gece iftardan sonra yeniden karıştı. Bulvar Caddesi üzerinde bir araya gelen çoğunluğu genç onlarca kişi, taş, sopa ve sandalyeler ile kavga edip kent merkezini savaş alınına çevirdi. Olayın başlamasının ardından çok sayıda zırhlı polis aracı çarşı merkezine sevk edilirken, polis kavga eden grupları ayırmak için yine tazyikli su ve gaz bombası kullandı. Her iki aşiret mensubunun karşı karşıya geldiği sırada esnaf kepenk kapatırken silah sesleri duyuldu.

BÜGÜNKÜ SİLAHLI SALDIRIDA KAN DÖKÜLDÜ

Bugün yine saat 16.30 sıralarında her iki aşiret mensubu onlarca kişi Bulvar Caddesi üzerinde ellerinde sopalar, taşlar ve bıçaklarla toplandı. BDP'li yetkililer, Hakkari'nin ileri gelenleri ve her iki aşiretin büyükleri kavga etmek için toplanan gençlerin arasına adeta etten duvar ördü. Burada kavga edemeyen Ertuşi Aşiretine mensup bir grup, silahylarla Pinyanisi Aşireti mensuplarının yaşadığı Bağlar Mahallesi'ni bastı. Silahla saldıran Ertuşi aşireti mensupları Pinyanişi Aşireti mensubu Mustafa Er öldürürken, oğlunu da yaraladı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANIYOR

Olayların büyümesi ve her iki aşiret mensuplarının arasında Bağlar mahallesinde silahlı saldırının ardından çıkan çatışmasının sürmesi üzerine Valilik aldığı kararla sokağa çıkma yasağı uygulaması başlattı. İl merkezindeki camiler ve polis araçlarından ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anons edildi. Yasağa rağmen Bağlar Mahallesi'nde süren çatışma üzerine Özel Harekat polisinin de aralarında bulunduğu çok sayıda polis ekibi bölgeye sevk edildi. Bölgeden hala silah sesleri yükseliyor.