HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Gerki Tepe Üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında yaralanan ve Hakkari'de tedavi gören askerlerden biri daha şehit oldu. Teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerlerin sayısı 2'ye yükselirken, 2 askerin tedvisi sürüyor.
Türkiye'nin Kuzey Irak sınırına sıfır noktadaki Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Gerki Tepe Üs bölgesine dün saat 22.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist, sisli havadan da yaralanarak sızma girişiminde bulundu. Nöbet tutan askerlerin fark ettiği teröristler, uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği PKK'lı teröristler kaçarken, saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gören askerlerden biri daha yapılan tüm madahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralıların tedavisi sürüyor.  

Kadirli'ye şehit ateşi düştü

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin dün üst bölgesine yönelik düzenlediği saldırıda yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan uzman çavuş 21 yaşındaki Mehmet Acıbucu'nun Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.  

Uzman çavuş Mehmet Acıbucu'nun şehit olduğu haberini Osmaniye'nin Kadirli İlçesi Dervişpaşa Mahallesi'nde yaşayan ailesine Kaymakamı Tamer Orhan ile beraberindeki askeri heyet verdi. Babası küçük yaşta vefat eden şehit uzman çavuş Acıbucu'nun annesi Yeter Acıbucu, acı haberi alınca fenalık geçirdi. Yeter Acıbucu'ya hazır bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. Ailenin yakınları ve komşuları, Türk bayrakları asılan şehit evine akın etti. 

Ailenin tek oğlu ve bekar olan şehit uzman çavuş Mehmet Acıbucu'nun göreve 8 ay önce başladığı, en son 15 gün önce izinli olarak baba evine geldiği belirtildi. 
Şehit Acıbucu'nun cenazesinin, yarın düzenlenecek törenle Kadirli'de toprağa verileceği bildirildi.