VAN'ın Gürpınar İlçesi Güzelsu jandarma karakoluna PKK'lı teröristler tarafından dün gece bomba yüklü araçla yapılan saldırının etkisi, gün ağarınca ortaya çıktı. Patlatılan araç hurda yığınına dönerken, karakolda da büyük hasar meydana geldi. Karakola Türk Bayrakları asılırken, dün gece teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Nihat Peker ise hastanede hayatını kaybetti.
PKK'lı teröristlerin dün gece bomba yüklü araçla Gürpınar İlçesi Güzelsu Karakolu'na yaptığı saldırının tahribatı gün ağarınca ortaya çıktı. Saldırıda karakolun büyük bir kısmında hasar meydana gelirken, tahribatın daha fazla olmasını ise beton duvar önledi.
Saldırıda 2 asker ile 2 vatandaş yaralanırken, PKK'lı teröristler karanlıktan yararlanarak dağlık alana kaçtı. Büyük bir kısmında hasar meydana gelen karakola ise Türk Bayrakları asıldı.
Öte yandan PKK'lı teröristlerin saldırıda kullandığı araç ise hurda yığınına döndü. Patlama ve çatışmada mahalle içersindeki bazı iş yerleri de hasar görürken, ekipler olay yerinde inceleme yaptı.
HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
Bu arada dün geceki saldırıda PKK'lıların aracını gasp etmek istemesine direnince teröristlerin açtığı ateşte ağır yaralanan 40 yaşındaki Nihat Peker ise tedavi gördüğü Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

FOTOĞRAFLI