ANKARA, () - GÜMRÜK Muhafaza Ekipleri, Gürbulak Gümrük Kapısı'nda yaklaşık 1 Milyon TL değerinde uyuşturucu madde ve ilaç ele geçirdi.

İran'dan Türkiye'ye gelen İran uyruklu bir yolcunun valizi ve sırt çantası, Gürbulak Gümrük Kapısı'nda X-Ray cihazında taramaya alındı. Yolcunun sırt çantası temiz görünmesine rağmen valizinde fark edilen yoğunluk, Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'ne bildirildi.

Sırt çantasının kendisine ait olduğunu, valizin ise o sırada pasaport giriş işlemi yapmakta olan başka bir şahsa ait olduğunu belirten yolcu ekipler tarafından pasaport işleminden sonra refakate alındı. Valizin sahibi olduğu iddia edilen yolcu, alması gereken eşyaları olduğunu ifade ederek İran'a kaçmak amacıyla geliş tüneline doğru yönelince muhafaza memurları tarafından engellendi.Şüpheli valiz, sırt çantası ve refakate alınan yolcu ise gerekli arama işlemleri yapılmak üzere Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'ne götürüldü.

Narkotik Dedektör Köpeği Aika'nın tepki vermesi üzerine valiz incelemeye alındı. X-Ray tarama sisteminde yoğunluk görülen valizin kumaş kısımları kesilerek detaylı arama gerçekleştirildi. Valizin iç bölmelerine zulalanan beyaz renkli toz halindeki maddenin Metamfetamin olduğu anlaşıldı. Plaka halindeki kenarlıklardan çıkarılan maddenin 2 kilo 420 gram olduğu ve tahmini piyasa değerinin 290 bin 400 TL olduğu tespit edildi.

Gümrük Muhafaza ekipleri bu olay da dahil olmak üzere son bir aylık dönem içinde Gürbulak Gümrük Kapısı'nda üç ayrı yakalama olayı gerçekleştirdi. Bu üç olayda 8 kilo 220 gram Metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ile 3 bin 580 adet ilaç yakalandı. Operasyonda ele geçirilen maddelerin piyasa değerinin 990 bin 353 TL olduğu belirlendi.