BİTLİS'te bölücü terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu iki gözünü de kaybederek gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Şen, “Vatan için iki gözüm değil, canım da feda olsun. Tekrardan olsa yine yaparım” dedi.
Çorum Valiliği tarafından Bitlis’te gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Şen ve Mardin’de gazi olan Uzman Onbaşı Fatih Şahin’e Malül Gazi Rozetleri verildi. Valilik'te düzenlenen törenle gazilik beratları iki gaziye takdim edildi. Törene Vali Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile gazi yakınları katıldı. Törende konuşan Vali Necmeddin Kılıç, Anadolu coğrafyasının sürekli şehit ve gazi istediğini belirterek, bu coğrafyada yaşayabilmek için vatan evlatlarının fedakarlıklarda bulunması gerektiğini ifade etti. Vali Necmeddin Kılıç, "Biz bu coğrafyada kıyamete kadar kalacağız. Ancak bu coğrafya bizden sürekli şehit istiyor, gazi istiyor. Bu coğrafya bizden bir bedel istiyor. Dedelerimizin, onların dedelerinin söyledikleri bir cümle var. Bu cümle, aklı ermeye başlayan çocuktan, 90 yaşına kadar gelmiş bir dedeye kadar gönüllerde olan bir cümledir. ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ cümlesidir. İstikbal için, istiklal için ayağa kalktık. Biz diriyiz. Biz sürekli kazançtayız. Ölürsek şehit olur ahrette en yüce makama erişiriz, kalırsak gazi olur onurlu, şerefli yaşarız. PKK, FETÖ gibi örgütlerle mücadelede askerimizin rolü çok önemli. Güneydoğu’da gazi olan kardeşlerimize gazilik beratlarını takdim ettik. Aslında onlar bu beratları yaralandıkları an almışlardı. Ancak o onuru bugün şeklen sizlerin huzurunuzda takdim ettik" diye konuştu.
Vali Kılıç’ın konuşmasının ardından Bitlis’te gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Şen ve Mardin’de gazi olan Uzman Onbaşı Fatih Şahin de duygu ve düşüncelerini dile getirdi.Gazi Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Şen, vatan için iki gözünü feda ettiğini belirterek, “Tekrar olsa yine yaparım Vatan için iki gözüm değil, canım da feda olsun. Tekrar olsa yine yaparım” ifadelerini kullandı.
Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen roket saldırısı sonucu yaralanarak gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Fatih Şahin, “Mardin’de roket saldırısında yaralandım. Bir daha olsa tekrar gider tekrar yaralanırım. Önemli olan vatan toprağıdır” dedi.

FOTOĞRAFLI