ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için operasyonlar sürerken, bugün güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu. Dün akşam çatışmalar sırasında da 1 kişi hayatını kaybetti. Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Cizre'deki operasyonda 56, Silopi'de ise 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Cizre İlçesi'nde geçen 14 Aralık pazartesi günü saat 23.00'de ilan eden sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin yürüttüğü ortak operasyonlar daha çok, Cudi, Nur, Sur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaştı. Cizre etrafındaki hakim tepelere konuşlanan tanklar, özellikle bu mahallelerde patlayıcı madde tuzaklandığı tespit edilen hendek ve barikatları top atışlarıyla etkisiz hale getirdi. Güvenlik güçleriyle birlikte mahallelere giren zırhlı iş makineleriyle, tanklarla imha edilen hendekler kapatılırken, barikatlar da kaldırılıyor.

UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT
Cudi Mahallesi'nin büyük bölümüne giren güvenlik güçleri, sokakları tek tek güvenli hale getiriyor. Bugün teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.


Bu arada 2 gün önce çıkan çatışmalarda, kurşunların isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 30 yaşındaki Hediye Şen'den sonra dün akşam da 25 yaşındaki Doğan Aslan da çatıma bölgesinde isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirdi.

Doğan Aslan'ın cenazesi Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, bir gün önce yaşamını yitiren Hediye Şen de bugün Gülçlükınak İlçesi'ne bağlı Damlabaşı Köyü'nde toprağa verildi.

Cizre'de sokağa çıkma yasağı 5'inci güne girerken, çıkan çatışmalarda bugüne kadar 3 kişinin de yaralandığı öğrenildi.
Öte yandan askeri kargo uçaklarıyla Şerafettin Elçi Havalimanı'na gelen özel harekat timleri ve jandarma ekipleri, helikopterlerle Silopi ve Cizre'ye sevk ediliyor

Tek fırının açık olduğu ilçede, hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak için güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon devam ederken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor.

OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ


ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Serkan Has'ın, baba ocağına ateş düşerken, sık sık şehit cenazesi gelen Osmaniye yine yasa büründü. PKK'nın temmuz ayından bu yana artırdığı saldırılarda en çok şehit veren illerden olan Osmaniye'nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde oturan şehidin ailesine acı haberi Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz birlikte verdi.

2'si kız 6 çocuk sahibi işçi Mustafa ve Şerife Has çifti oğulları Serkan'ın acı haberle yıkıldı. Şehit uzman çavuşun annesi Şerife Has, "Yavrum ben bu acıya nasıl dayanırım?" diye ağıt yakarken fenalık geçirdi. Acılı anneye sağlık görevlileri müdahale etti, eve Türk bayrakları asıldı. Acı haberi duyan ailenin yakınları ve komşuları da eve akın etti. Bekar ve erkek kardeşlerin en küçüğü olan Serkan Has'ın 3 yıllık uzman çavuş olduğu belirtildi. Jandarma özel harekat timinde görev yaptığı belirtilen şehidin cumartesi günü Osmaniye'de toprağa verilmesi bekleniyor.

GENELKURMAY: 62 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Cizre'deki operasyonda 56, Silopi'de ise 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonlarda 56, Silopi İlçesi'nde ise 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda, 4 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, 31 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hâle getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hâle getirilen terörist 56'dır.) Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından kundaklanan iki okul kullanılamaz hâle gelmiştir. Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda, bir Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, 5 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hâle getirilen terörist 6'dır.) 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 23 şarjörü ve 450 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 1 adet av tüfeği, av tüfeğine ait 50 adet fişek, 1 adet pasaport, 2 adet hücum yeleği, 1 takım askerî üniforma, 1 adet dizüstü bilgisayar, 13 adet cep telefonu ve 10 adet flash bellek bulunmuştur."

ŞEHİT ASKER AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 1 uzman çavuşun şehit olduğu çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
"18 Aralık 2015 tarihinde saat 12.30 sıralarında Şırnak ili Cizre ilçesinde icra edilen operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevkedilmiş olup, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen bir kahraman silah arkadaşımız kurtarılamayarak şehit olmuş, diğer silah arkadaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, olayda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Ramazan İMRAĞ/CİZRE - SİLOPİ (ŞIRNAK) - (ANKARA) (DHA)