MADENCİ AİLELERİ KARARA TEPKİ GÖSTERDİ
Ölen madencilerin yakınlarından bazıları cezayı az bulurken, bazıları da karardan memnun olduklarını söyledi. Adliye çıkışı açıklama yapan ölen işçilerden Sadık Kocakaya’nın annesi Sebahat Kocakaya, "Çok güzel değildi karar. İstediğimiz gibi olmadı" dedi.
Ölen Hüseyin Arslan'ın eşi Fatma Arslan da kararı az bulduğunu belirterek, "5-10 yıl arasında ceza verildi. 30 kişi öldü bu olayda. Verilen bu cezalar bizim ateşimizi söndürmeyecek. Daha fazla ceza alsalardı belki acımız hafiflerdi" dedi.
Ölen Ekrem Akkaya'nın babası Ramazan Akkaya, "25 yaşında bir evlat verdim. Kişi başı 30 yıl ceza verilecek ki dünyanın halini görsün. Ölen geri gelmiyor. Bu adalet mi? Bu cezayı kabul etmiyorum. Temyize gideceğiz. Benim 4 yaşında torunum var. Bana, 'baba' diyor" diye konuştu.
Ölen işçilerden Şeref Akdoğan'ın eşi Nezahat Akdoğan ise, "Hak yerini azda olsu buldu. Allah razı olsun devletin hakiminden de savcısından da" dedi.
AVUKAT: YARGITAY'A GİDECEĞİZ
Ailelerin avukatlarından Ünal Demirtaş da verilen cezanın az olduğunu söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu:
"Biz üst sınırdan ceza verilmesini talep etmiştik. 'Bilinçli taksir' uygulanmasını talep etmiştik. Maalesef sayın heyet bizim görüşümüzden farklı bir görüşle kararını tescil etmiş oldu. Temyiz hakkını kullanacağız. Yargıtay'a gittiğinde dosyanın gelişimini hep beraber göreceğiz. Oradan da netice alınmaz ise Anayasa Mahkemesi’ne ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar davayı götürmeyi düşünüyor müvekkillerim. Biz de müvekkillerimizin talebi üzerine gereğini yapacağız. Ceza verilen 5 kişi hakkında sayın mahkeme tutuklama kararı vermedi. Yargıtay sonucuna kadar beklenecek."

FOTOĞRAFLI