DİĞER POLİSLER DE ADLİYEDE
Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Paralel Yapı Operasyonu' kapsamında gözaltında bulunan 8 polis de adliyeye sevk edildi. Polislerden 6'sının bu sabah adliyeye gönderilmesinin ardından emniyetteki ifadeleri tamamlanan diğer 8 polis de geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Polislerin savcılıktaki ifade işlemleri sürerken, aileleri ve yakınlarının da adliye bahçesindeki bekleyişi devam ediyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ömer Altıparmak da bilgi almak için adliyeye geldi. Adliye çıkışında basın açıklaması yapan Altıparmak, operasyonda gözaltına alınan 14 polisin büyük başarılara imza attığını söyledi. Altıparmak, "Benim dönemimde terörle mücadele eden gözler birtakım ihaneti gördü. Ama gözlerimiz çıkarılıyor, kulaklarımız oyulmaya çalışılıyor. Ellerimiz kesilmeye çalışılıyor. Arkadaşlarımızın hepsi birer kahraman" dedi.
"Onlar şerefli emniyet teşkilatının mensuplarıdır. Başka hiçbir yerin mensubu değildir" diyen Altıparmak, gözaltında alınan polislerin, terörle mücadele kapsamında pek çok başarıya imza attığını söyledi. Meslektaşlarının birlikte çalıştıkları dönemde Antalya'da 75 kilo nitelikli patlayıcıyı ele geçirerek turizmi hedef alan eylemlerin önüne geçtiğini kaydeden Ömer Altıparmak, bu operasyonla ilgili avukatlarla da görüştüğünü söyledi.
Altıparmak, "Arkadaşlarımızın burada bulunma sebebini usulsüz dinleme olarak ifade ettiler. Dinlemelerin tamamı hakim kararı ile yapılmış. Metropollerde patlayacak bombalar, yapılan dinlemelerle önlendi. 100 dinlemenin 10-15'inde mutlaka yanılma payı var. Dinleme yapılır. İlgili yerlere rapor edildikten sonra mutlaka imha edilir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI