ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi Abdi Köyü Muhtarı Veli Ünal, köyde yapacağı evin projesi ve ruhsatını İl Özel İdaresi'nden alma vaadiyle 38 yaşındaki Nail Çam'dan 450 lira alarak görevini kötüye kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza para cezasına çevirilirken, inşaatı tamamlayan, ancak ruhsat alamadığı için evi kaçak durumuna düşen ve elektrik aboneliği de yaptıramayan Nail Çam, duruma tepki gösterdi.

Evli 2 çocuk babası Nail Çam, iddiaya göre 2010 yılında köyde tapulu arsasına yapacağı evin projesini ve ruhsatın almak için muhtardan yardım istedi. Muhtar Veli Ünal da İl Özel İdaresi'nden evin projesini sağlayacağı ve ruhsat alacağını vaat ederek Nail Çam'dan para istedi. Nail Çam, muhtara 450 lira vermesine rağmen proje ve ruhsat alamadı. Muhtarın, "Sen inşaata devam et, proje ve ruhsatı sonra alırız" demesi üzerine inşaata devam eden Nail Çam, kendi çabasıyla 4 yılda evi tamamladı. Ancak ruhsat alamadığı için evin elektrik aboneliğini yaptıramadı.
MUHTARA CEZA Bunun üzerine kendisi İl Özel İdaresi'ne başvuran Nail Çam, muhtar Veli Ünal hakkında da suç duyurusunda bulundu. Nail Çam'ın iddiaları üzerine başlatılan soruşturma sonunda muhtar hakkında, 'Görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla dava açıldı. Ereğli Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan muhtar, "Ben proje alma vaadiyle şikayetçiden para almadım. Kendisi bizim defalarca uyarmamazı arağmen inşaata devam etti. Kaçak yapı yaptığı için kendisini şikayet ettim" dedi. Mahkeme heyeti, söz konusu suçu işlediği kanaatine varılan sanık Veli Ünal'a önce 5 ay hapis cezası verdi. Sonra ceza günlüğü 20 liradan 150 gün karşılığı 3 bin lira para cezasına çevirildi. KARANLIKTA OTURUYORLAR Nail Çam, muhtar yüzünden eşi ve 2 çocuğu ile evde karanlıkta oturduklarını söyledi. Nail Çam ŞUNLARI SÖYLEDİ: "İnşaata başlamadan önce muhtar 450 lira para talep etti. Hatta aynı gün suyumuz bağlandı. Bize, 'Siz evi yapın, ben ruhsatınızı çıkaracağım' dedi. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen ruhsatı çıkarmadı. Elektrik aboneliği için gittim proje ve ruhsat istediler. Onun yüzünden kendi arsama yaptığım ev kaçak durumuna düştü. Şimdi gerekli yerlere kendim başvurdum. Kısa sürede yasal prosedürü tamamlayarak ruhsat almak istiyorum. Mağdur olduk."