İSTANBUL’da 14 yıl önce kaybolan ve öldürüldükleri iddia edilen 2 çocuğun katil zanlısı olarak tutuklanan, o tarihte çocuklarının babasıyla birlikte yaşayan kadın G.G. poliste verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Polis kadının çocukları işyerinde boğduktan sonra poşete koyarak çöp konteynerine attığını düşünüyor. Yetkililer çocukların cesetlerinin bulunması için çalışma başlatıldığını arama çalışmalarının sürdüğünü söylediler.

14 YIL ÖNCE ÇÖZÜLEMEMİŞTİ

Pendik’te Dumlupınar mahallesi, Yeşilırmak Sokak'ta 23 Aralık 2001 tarihinde ekmek almak için evden çıkan Derya (8) ve Deniz (6) ortadan kayboldu. Anne Ayten Güldane o tarihten sonra çocuklarını bulmak için polise başvurdu, televizyonlara çıkarak çocuklarını aradı. Ayten Güldane o dönem çocuklarını boşanmak üzere olduğu eşinin kaçırdığını da iddia etti. Ancak çocuklar bir türlü bulunamadı. Polis, 14 yıl önce cinayet şüphesi üzerinde de durdu, yapılan araştırmalar bir türlü sonuçlandırılamadı.

POLİS O ZAMANKİ ÇOCUK TANIKLA KONUŞUNCA CİNAYET ÇÖZÜLDÜ

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından, geçmişte işlenen cinayetlerin aydınlatması için kurulan ekip, bu olayı tekrar ele aldı. Dosya raftan indirildi. Çalışmalar sürdürülürken polis, o tarihte 12 yaşında olan bir tanığın tekrar ifadesine başvurdu. Şimdi 26 yaşındaki tanık, çocukların kaybolduğu hafta yaşadıklarını şöyle anlattı; O dönem çocukların kaybolduğu hafta bir çöp konteynerine 2 poşet taşıyan bir kadın kendisinden yardım istedi. Genç kadın, çöpe atılan o poşetlerde, çocukların cesetlerinin olabileceğini iddia etti. Görgü tanığının polise verdiği bilgide; kadının davranışlarının çok şüpheli olduğunu ve kimseye bir şey söylememesi için kendisini tembihlediğini dile getirdi. O poşetlerin konteynere atılmasından bir kaç gün sonra çok ağır kokuların geldiği ve mahallenin belediyeye bilgi vermesi üzerine konteynerin boşaltıldığını hatırladığını da ekledi.

ŞÜPHELİ SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Cinayet Büro dedektifleri, genç kadının verdiği eşkal bilgilerini değerlendirdi. Çalışmalarda, zanlının ölen çocukların babasıyla birlikte yaşayan G.G. olduğu tespit edildi. G.G.’nin 2001’de Derya ve Deniz’in babasıyla yasak aşk yaşadığı, evlenmek için ise 2 çocuğu engel olarak gördüğü iddia edildi. Cinayet Büro Amirliğinde sorgulanan şüpheli G.G. olayla bir ilgisinin olmadığını söyledi. Çocukların ne olduğunu bilmediğini anlatan G.G.’nin olaydan bir süre sonra çocukların babasıyla evlendiğini anlattı. Polis ise şüphelinin çocukları işyerinde boğarak öldürdükten sonra çöp konteynerine attığını düşünüyor.

CESETLERİN BULUNMASINA ÇALIŞILIYOR

Polis tarafından cesetlerin bulunması için çalışma başlatıldı. Ancak aradan çok zaman geçmesi nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütülebildiği belirtildi. Yetkililer geçmişe dönük, kemik parçası yada ceset parçası bulunma müracaatlarının da incelendiğini söylediler. Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan şüpheli savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.