MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, antrenman yapan Optimist Milli Takımı aday kampına katılan sporcular kuvvetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Aynı yerde kamp yapan Alman ve Türk sporculara zodyak botla antrenörler yardım etti, iki yelkenli botla çekildi.
Türkiye Yelken Federasyonu programında yer alan 3-8 Mart 2014 tarihlerini kapsayan Bodrum Uluslararası Optimist Regatta (BIOR) öncesi Optimist Milli Takımı adayları Bodrum'da kampa girdi. İçmeler'de Bodrumspor Yelken Şubesi'nin bulunduğu alanda yapılan kampa Alman Milli Takımı'ndan sporcularının da geldiği öğrenildi. Türkiye ile birlikte 15 ülkeden 375 sporcunun katılacağı açıklanan yarışlar için hazırlıklarını sürdüren sporculara, antrenman sırasında rüzgarın hızının 50 kilometreye ulaşması zor anlar yaşattı. Türk ve Alman takımları sporcularına, antrenmanı takip eden antrenörleri zodyak botla yardımcı oldu. Bazı teknelerin zodyak botla çekilmesi objektiflere yansıdı. İstanbul, Bodrum ve Tekirdağ kulüplerinden 8 Türk sporcu ile Alman sporcular yaşadıkları zor anların ardından karaya çıkabildi.
Almanlar ile ortak bir kampta bulunduklarını belirten Optimist Milli Takım Antrenörü Tamer Başlığ, BIOR yarışları öncesinde milli takım hazırlık kampı için Bodrum'a geldiklerini söyledi. Başlığ, "Sporcular karaya dönerken hava patladı. Bizim alışkın olduğumuz bir durumdu. Kampa katılanlar milli sporcularımızla, skıntı yaşayan özellikle yabancı sporculara yardımcı olduk. Burada çok önemli yarışımız var. Başarılı sonuç alacağımıza inanıyorum" dedi.
Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi'nden Mert Önder de "Hava biraz kuvvetliydi. Zordu ama idare edebildik. Yapabildiğimiz kadarını yaptık. Bir süre sonra dönmek zorunda kaldık" dedi.
Rüzgar sert esmaye başlayınca karaya dönmek zorunda kaldıklarını söyleyen Turgutreis Yelken Kulübü'nden Yiğit Yalçın Çıtak da "Bu kadar olmasa da sert havalara alışkınız. Sıkıntı yaşamadım. Ancak, bizim junior kategorisindekiler botla çekildi" dedi.
FOTOĞRAF